חיפוש
  • חסי סגל

טארט גבינה שוקולד לבן אוכמניות

עודכן: 11 בפבר׳



לבצק פריך: תבנית בקוטר 20-22 ס״מ *** לאופציה לקלתית ללא אפיה לחצו פה

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

50 גרם אבקת סוכר

140 גרם קמח (1 כוס)

קורט מלח

1 ביצה

כף חלב קר

למלית גבינה:

100 גרם שוקולד לבן מומס

1 מכל גבינת שמנת (225 גרם)

250 מ״ל שמנת מתוקה 38% קרה מאוד

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

לריבת אוכמניות:

100 גרם אוכמניות טריות/קפואות

רבע כוס סוכר

כף מיץ לימון

אופציה לציפוי:

100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת עם כף סוכר


אופן ההכנה:

לבסיס הפאי:

מערבלים במיקסר או במעבד מזון חמאה מלח קרה קמח וסוכר לתערובת פירורית.

מוסיפים וביצה (אם הבצק יבש מוסיפים חלב) ומערבלים לקבלת גושי בצק גדולים.

מאחדים לכדור בצק עוטפים בניילון נצמד,

מקררים שעה במקרר.


את הבצק מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי 2-3 מ״מ. מעבירים את הבצק המרודד.

מסדרים את הבצק בתוך תבנית הפאי ומקפידים להצמיד אותו היטב לדפנות. בעזרת סכין חותכים את שאריות הבצק.

מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומעבירים להקפאה של כ-10 דקות.


מחממים תנור ל175 מעלות

אופים את הקלתית אפייה עיוורת:

מניחים על הבצק הקפוא נייר אפייה וממלאים אותו במשקולות שעועית או אורז יבש.





אופים במשך 15 דקות. מסירים את המשקולות ואת נייר האפייה וממשיכים לאפות את הטארט במשך 10 דקות נוספות, אועד להשחמת הבצק. מצננים

מכינים את מלית הגבינה:


מניחים בקערת המיקסר את כל חומרי המלית.

ומקציפים במהירות גבוהה עד שהקרם יציב וחלק.

משטחים מעל הבסיס האפוי.

מיישרים ומקררים.

עד שהמלית יציבה (2-3 שעות)

לריבת אוכמניות:


בסיר/מחבת מניחים סוכר אוכמניות ולימון.

על אש בינונית מערבבים עד שהסוכר נמס והריבה מבעבעת.

6-8 דקות

מצננים לחלוטין.

מניחים כמה כפיות על הגבינה ומשיישים.



2,985 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול