חיפוש
  • חסי סגל

עוגת גבינה פירורים קרם תותים בכוסות

עודכן ב: 25 מאי 2020



שבועות לא רק עוגות גבינה.

קינוח על בסיס קרם גבינה קרם תותים ושוקולד לבן פירורי ברטון שהם בעצם פירורי חמאה פריכים עם שם צרפתי.

שהכל יחד מתחבר לביס מושלם.



כוסות קינוח קטנות.


לפירורי ברטון:

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם אבקת סוכר

קורט מלח

2 חלמונים

120 גרם קמח (כוס פחות 2 כפות)

2 כפיות אבקת אפיה

50 גרם אבקת שקדים (חצי כוס)

לקרמו תות:

140 גרם מחית תות (אפשר לטחון תותים טריים /קפואים ולסנן)

2 ביצים

40 גרם סוכר

100 גרם שוקולד לבן קצוץ

50 גרם חמאה רכה

לקרם גבינה:

225 גרם גבינת שמנת (1 מכל )

60 גרם אבקת סוכר (כפות)

1 כפית תמצית /מחית וניל איכותית

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה קרה מאוד



לזילוף הקצפת:

250 מ״ל שמנת מתוקה

1 כף אינסטנט פודינג

1 כף אבקת סוכר



אופן ההכנה:

לקרם תות:

בסיר על להבה בינונית טורפים מחית תות סוכר וביצים ומחממים ל80 מעלות (או עד קבלת תערובת סמיכה כמו מעדן חלב) ללא גושים.

ומוזגים לתוך כלי צר עם שוקולד לבן .

טוחנים בבלנדר מוט ומוסיפים תוך כדי חמאה.

וטוחנים לקרם חלק.

מכסים ומקררים 2-3 שעות

מעבירים לשקית זילוף.


מכינים פירורי ברטון:

מחממים תנור ל170 מעלות.

במעבד מזון מניחים את החומרי הבצק מלבד החלמונים

מעבדים לבצק רך מוסיפים חלמונים ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.

אופים בין 15-20 דקות עד שזהוב ובעזרת מזלג מפוררים לפירורים גסים.


לקרם גבינה:

בקערה מניחים את כל חומרים הקרם גבינה.

מקציפים לקרם יציב ונוח לזילוף.

מעבירים לשקית זילוף.


לקצפת:

מקציפים שמנת מתוקה סוכר ואינסטנט פודינג.

לקצפת יציבה לזילוף.

מעבירים לשקית זילוף עם צנטר כוכב M1



להרכבה:

מניחים בתחתית הכוס פירורים

קרם גבינה.

קרמו תות

מזלפים קצפת בקומות כלפי מעלה .




1548 צפיות0 תגובות