חיפוש
  • חסי סגל

לחם ללא לישה אוכמניות ואגוזים

עודכן ב: 5 מאי 2020

אחרי הבייגל כוסמין ללא לישה שהכנתי לא מזמן וזכה להצלחה אדירה.

זה כבר הפך להרגל אצלי בבית.

להעמיד בכמה דקות בערב בצק לערבב עם כף עץ.

לקום בבוקר ולאפות לחמים טריים כמעט ללא מאמץ.

ולאחרונה התחשק לי להכין לחם ללא לישה.

לחם שמדמה לחם מחמצת מדהים.

רק שימו לב.

נכון שהבצק הוא ללא לישה והכי מהיר להכנה רק שצריך הרבה סבלנות בזמני ההתפחה. (15 שעות )

ועוד שעתיים התפחה אחרי עיצוב הכיכר לחם.

אבל הסבלנות מאוד משתלמת.

הלחם מענג ומנחם בתוספת אגוזים ואוכמניות שמשדרג בטירוף.

שנתחיל?



לחם אגוזים ואוכמניות ללא לישה


250 גרם קמח מלא

250 גרם קמח לבן

5 גרם שמרים יבשים

1/2 1 וחצי כפיות מלח

1 כפית סוכר

400 מ״ל מים +50 מ״ל (אופציה)


לתוספות:


100 גרם אגוזי מלך/לוז קצוצים גס

100 גרם אוכמניות יבשות טבעיות ללא סוכר


קמח לקימוח

פרג לפיזור


סיר + מכסה שמתאים לאפיה בתנור בחום גבוה.



אופן ההכנה:


בקערה גדולה מניחים את כל רכיבי הבצק מלבד התוספות. מערבבים בעזרת כף עץ לתערובת אחידה ומעט נוזלית (אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים תוך כדי ערבוב.)

ברגע שהבצק מוכן.

מוסיפים את התוספות.

(ניתן להוסיף את התוספות גם לאחר ההתפחה)

לפני התפחה השניה.

עוטפים את הקערה בניילון נצמד או שקית.

ומניחים בטמפרטורת החדר 15 שעות.




מעבירים את הבצק (המאוד דביק)שתפח למשטח עבודה.

מקומח ועם ידיים מקומחות מעצבים כדור.

מחממים תנור ל240 מעלות חום.

מעבירים לנייר אפיה מקומח.

מכסים במגבת ומתפיחים לשעה וחצי.

מכניסים את הסיר לתנור החם לחצי שעה.

הסיר צריך ליהות לוהט.

בזהירות מוציאים את הסיר מהתנור.

והופכים לתוכו את הלחם (לא קרה כלום עם הצורה מעט מתעוותת זה מסתדר יופי בתנור)

מפזרים פרג מלמעלה.

סוגרים את המכסה ואופים חצי שעה.

אחרי חצי שעה פותחים את המכסה ונותנים ואופים עוד חצי שעה. ביחד אפיה של שעה.

שהלחם מוכן בזהירות הופכים על רשת.

ונותנים לו להתקרר (לא פורסים לחם חם)

הלחם במיטבו ביום הכנתו ניתן להקפיא ולחמם שוב.

אפשר לוותר על האגוזים והאוכמניות






1974 צפיות1 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול