חיפוש
  • חסי סגל

לחם שום פיצה

שילוב מושלם בין לחם שום לפיצה



2 מאפים (תבניות בקוטר 20 ס״מ)

לבצק:

500 גרם קמח לבן

1 כף שמרים יבשים (10 גרם)

40 גרם סוכר לבן (4 כפות)

50 מ״ל שמן

כפית מלח

250 מ״ל מים/חלב


למילוי רוטב הפיצה:

100 גרם רסק עגבניות

כף שמן זית

כף מים

מלח,פלפל,אורגנו,מעט סוכר אבקת שום גבישי(לפי הטעם)


200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת או כל גבינה אחרת לפיצה שאוהבים


לציפוי:

50 גרם חמאה מומסת

5 כפות שמן זית

כף אבקת שום גבישי

כף תבלין פטרוזיליה יבש

כפית מלח


 

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק,מתחילים ללוש עד שהבצק נפרד מהדפנות.

אם הבצק יבש מוסיפים עוד כמה כפות מים

ולשים במשך 12 דקות במהירות נמוכה.

מוציאים את הבצק מהקערה מאחדים לכדור משמנים מכל הצדדים.

מחזירים לקערה ומכסים.

ומתפיחים במשך שעה/שעה וחצי.

מחלקים את הבצק לכדורים (כל כדור 100 גרם)

מעצבים לצורת לחמניות עגולות.

מניחים בתבנית משומנת ומכסים.




מתפיחים שעה (שימו לב להכפלת הנפח)

לחמניות שתפחו כמו שצריך נאפות כמו שצריך.



מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

אופים את החלה ״חצי אפיה״ 15 דקות.


בודקים שהחלה לא בצקית בפנים (וזמני האפיה תלויים בסוג התנור ובעוצמת התנור)

מצננים לחלוטין לפני שפורסים

בשלב הזה ניתן לשמור את החלה במקפיא ולהמשיך את האפיה לפני הההגשה,ואחרי הפשרה.


להרכבה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

מכינים את רוטב הפיצה ואת הציפוי.

פורסים את החלה מהצד לחצי (כמו בתמונה)





מורחים רוטב פיצה מפזרים גבינה,סוגרים עם החלק השני.

מברישים את ציפוי השום ומכניסים לאפיה על מגש בחלק התחתון של התנור.




אופים 10 דקות נוספות.

מוציאים ומברישים ציפוי שום,

ומגישים חם.

המאפה במיטבו חם (אפשר לחמם לפני ההגשה על פלטה או תנור חם)



  

1,746 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול