מאפינס גזר לפסח
2 ביצים
70 מ״ל שמן אגוזים או רגיל
150 גרם סוכר חום כהה
2 גזרים בינוניים קלופים ומגוררים דק (90 גרם)
קורט מלח
140 גרם קמח שקדים (אבקת שקדים מולבנים)
חצי כפית קינמון (או כמה שאוהבים) לא חובה
4 כפות אגוזים קצוצים או קוקוס
2 כפות קמח תפו״א או קורנפלור
חצי כפית סודה לשתיה
לציפוי:
אגוזים /פקאן קצוצים
אחרי אפיה מברישים בסירופ מייפל טבעי לא חובה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות.
טורפים בקערה ביצים סוכר ושמן לתערובת אחידה מוסיפים גזרים מלח קמח שקדים קינמון.אגוזים וקמח תפו״א וסודה לשתיה.
מערבבים לתערובת אחידה מעבירים לתבניות מאפינס עד 3/4 גובה.
אופים 15-20 דקות בודקים בעזרת קיסם במרכז זה מאפינס מוכנים.
Comments