חיפוש
  • חסי סגל

מגנום סניקרס קרמל

מסוג המתכונים שלא ברור איך לא חשבו עליהם במגנום העולמית הטעמים האוהבים בגלידה מושלמים ואתם חייבים לנסות.

נכון שזה נשמע מתוק מאוד אבל הבוטנים והטופי קרמל המלוח מאוד מאזנים.

12 תבניות מיני מגנום*

לגלידה:

150 גרם שוקולד חלב

150 גרם שמנת מתוקה 38%

כף חמאת בוטנים (לא חובה)

100 גרם שמנת מתוקה מוקצפת לקיפול


לטופי קרמל:

100 גרם שמנת מתוקה מחוממת

100 גרם סוכר לבן

25 גרם חמאה רכה

קורט נדיב של מלח עדיפות לאטלנטי מאלדון/פלור דה סל (מאזן מתיקות)


100 גרם בוטנים קלופים קצוצים קלויים (אפשר מלוחים)


לציפוי:

200 גרם שוקולד חלב קצוץ מומס

75 גרם חמאת קקאו מומסת


אופן ההכנה:


לטופי קרמל:

מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן/במיקרוגל

במחבת/סיר קטן על אש בינונית . מניחים סוכר ולא מערבבים עד שהסוכר נמס ברובו.

חשוב לעמוד צמוד ולהשגיח (סוג של בייבי סיטר)

ברגע שהסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי מעט שחום מערבבים בכף עץ

ומיד שופכים שמנת חמה ב3 מחזורים ומערבבים תוך כדי בזריזות (זהירות זה רותח)

לקבלת תערובת אחידה מוסיפים קוביות חמאה ומלח ומערבבים שוב. לתערובת אחידה

מכבים את האש. מעבירים למסננת (רק אם יש גושים)

ממתינים עד שהקרמל מעט מתקרר (חצי שעה בטמפרטורת חדר)

ממיסים במיקרוגל שוקולד חלב חמאת בוטנים ו150 שמנת מתוקה.

ומערבבים לתערובת חלקה.

מצננים 15 דקות בטמפרטורת חדר.

מקציפים 100 גרם שמנת מתוקה לקצפת רכה.

ומקפלים לתוך השוקולד לקבלת מוס אחיד.

מזלפים לתוך תבניות המגנום 3/4 גובה (משאירים מעט מקום לקרמל והבוטנים)

מקפיאים כמה שעות עד שקפוא לחולטין.

מזלפים קרמל מיישרים מפזרים בוטנים מהדקים.

ומקפיאים שוב עד שקפוא.


מערבבים את חומרי הציפוי לתערובת חלקה.

מעבירים לכוס צרה.

שימו לב שמצפים רק בשוקולד בטמפרטורת חדר לא חם מידי (30 מעלות)



6599 צפיות4 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי