חיפוש
  • חסי סגל

מוס מנגו פסיפלורה

עודכן ב: 19 ספט 2019

תודו שאין קינוח יותר מרענן קייצי וטעים ממנגו פסיפלורה

אחרי ארוחה כבדה הכי כיף וקליל לאכול קינוח כזה

אני אישית מאוד אוהבת קינוחי כוסות שלא מצריכים ממני הרבה תבניות

ועוד סיבה לא צריך ג'לטין שזה הכי טוב.

הקינוח פרווה עם טיפים ממני לשימוש בקרם קוקוס

אתם חייבים לנסות.

לקומפוט מנגו:

200 גרם מנגו טרי חתוך לקוביות קטנות

100 גרם מחית מנגו ( חצי כוס) מנגו טחון

3 כפות סוכר

כף מים + כפית קורנפלור

למוס מנגו פסיפלורה:

100 גרם מחית מנגו (חצי כוס)

100 גרם מחית פסיפלורה או מחית מנגו (חצי כוס)

30 גרם סוכר ( 3 כפות)

250 מ"ל קרם קוקוס קר (ללא הנוזל)

2 חלמונים (את החלבונים שומרים למרנג)

מקלות מרנג קוקוס

2 חלבונים

150 גרם סוכר לבן 3/4 כוס

כפית קורנפלור

רבע כוס קוקוס לפיזור

אופן ההכנה:

למקלות מרנג :

בקערת המיקסר מניחים 2 חלבונים וסוכר טורפים מעט

מחממים בסיר מעט מים עד רתיחה ומניחים את קערת המיקסר עם החלבונים והסוכר מעל (מעין בן מארי)

ל10 דקות עד שהסוכר נמס

טורפים כל כמה דקות.

מסירים מהאש ומחזירים מיקסר בעזרת בלון הקצפה מקציפים כ2 דקות מוסיפים קורנפלור ומקציפים לעוד 8 דקות או עד שהקערה קרה למגע ומתקבל מרנג יציב ומבריק.

מחממים תנור ל80 מעלות .

מזלפים מקלות ארוכות לכל אורך התבנית

מפזרים קוקוס

ומכניסים לתנור ל5-6 שעות לייבוש.

חותכים מנגו בשל לקוביות קטנות

בסיר קטן מחממים מחית מנגו וסוכר מוסיפים את קוביות המנגו

מבשלים עד לרתיחה בקערית קטנה מערבבים קורנפלור ומים ומוסיפים לסיר

מבשלים עוד דקה מכבים את האש ומצננים .

יוצקים בעזרת כפית קטנה לתוך הכוסות ומקפיאים חצי שעה

בנתיים מכינים את המוס

למוס מנגו פסיפלורה:

ובסיר קטן מהממים 2 סוגי מחיות וסוכר מוסיפים חלמונים

וטורפים בזריזות טורפים לתערובת חלקה מסננים במסננת( לתערובת חלקה ללא גושים) ומצננים

מקציפים קרם קוקוס קר(ראו טיפ למטה) לקצפת רכה ומקפלים לקבלת מוס חלק.

מקפיאים .

מקפיאים ללא מקלות מרנג קוקוס

המוס במיטבו כשהוא קר שומרים במקפיא ומפשירים 10 דקות לפני ההגשה

לפני ההגשה מקשטים במקלות מרנג קוקוס

טיפים ממני

1. קרם קוקוס קר מזה?

קונים בסופר לרוב זה מופיע באזור של האוכל האסייתי

רשום קרם קוקוס (חשוב) חשוב שיהיה יותר מ17% שומן

כדי להצליח להקציף קרם קוקוס חשוב לקרר את הפחית לילה במקרר (אפשר גם יותר)

אחרי קירור השומן נפרד מהקרם.

ולקצפת משתמשים רק בקרם.

את הנוזל בתחתית שומרים במקרר כתחליף לחלב בעוגות בחושות.

2. לא אוהבים טעמי קוקוס בקינוח?

ניתן להמיר את הקרם קוקוס בשמנת מתוקה או צמחית

ובמרנג להשמיט את הקוקוס

3 מחית מנגו אפשר לקנות מחית מוכנה או כשעונת המנגו בשיא לטחון למחית חלקה.

4. את הכוסות הספציפחות בצורת ביצה רכשתי באושר עד. וניתן להשיג בעוד חניות

במיוחד של כלים חד פעמים.

המתכון הופק עבור מגזין טעימות

http://www.ambram.co.il צילום:אסף אברם סטיילנג: לירון ברקן

1544 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול