מוס שוקולד לוטוס טעמים שמשתלבים נפלא יחד.
הבונוס במתכון שבקלות אפשר להמיר אותו לקינוח פרווה טעים במיוחד
מוס שוקולד לוטוס בכוסות
24 כוסות
1 צנצנת לוטוס קראנץ לתחתית
לקראמבל שוקולד לוטוס:
60 גרם קמח ( 6 כפות)
50 גרם סוכר (רבע כוס)
10 גרם קקאו איכותי מנופה מגושים (כף)
60 גרם חמאה מומסת /40 גרם שמן קוקוס מומס
50 גרם שוקלד ציפס מריר/ שוקלד מריר איכותי קצוץ דק
60 גרם עוגיות לוטוס טחונות לפירורים (7-8 עוגיות )
למוס שוקולד קפה :
150 קרם קוקוס + כף קפה מגורען
200 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ
250 מ"ל שמנת מתוקה / 250 גרם קרם קוקוס קר ללא נוזלים
אופן ההכנה :
לתחתית הכוס:
ממיסים ממרח לוטוס
ומזלפים מעט בתחתית הכוסות.
לפירורים :
מחממים תנור ל175 מעלות
ממיסים חמאה או שמן קוקוס בקערה מצננים מעט ומוסיפים
קמח קקאו סוכר מלח מערבבים ומוסיפים שבבי שוקולד
מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה
אופים 10 דקות בדיוק ומפוררים במזלג לקבלת פירורים מצננים
מוסיפים פירורי עוגיות לוטוס
למוס שוקולד: שכבה 2
קוצצים שוקולד מריר דק מניחים בקערה
מרתיחים בסיר קטן חלב/קרם קוקוס וקפה לרתיחה
מניחים שוקולד מריר קצוץ בקערה
ויוצקים את הקרם מעל השוקולד הקצוץ ממתינים כמה דקות
ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה
מקציפים קצפת במיקסר לקצפת רכה אך יציבה
ומקפלים בעדינות
מוזגים לתוך רבע מכמות הכוס
מפזרים פירורי קראמבל.
מקפיאים לכמה שעות
מגישים קר.
הופק למגזין מועימות
צילום : אסף אברם
לפני הקצפת קרם הקוקוס בגרסת הפרווה- תבדקו ברשת איך מפרידים את הקרם קוקוס מהחלב (כן, גם אם כתוב על האריזה קרם קוקוס), אחרת לא תיווצר קצפת
לא הבנתי את שלב ההקצפה, להקציף שמנת בנפרד ואז להוסיף את השוקולד עם הקפה המומסים ולערבב יחד?