מתכון מנצח לפיתה שתמיד מצליחה, במתכון עצמו אין משהו מיוחד מלבד מרכיבים בסיסיים
מה שהופך את הפיתה למושלמת זה בעצם טכניקת ההכנה המאוד פשוטה.
וקבלת הכיס המושלם בפנים.
פיתות רכות ומושלמות וסופר קלות להכנה.
לסרטון הכנה המלא לחצו כאן
פיתות (11 פיתות גדולות)
500 גרם קמח לבן
10 גרם שמרים יבשים
2 כפות סוכר
330 מ״ל מים
2 כפות שמן
כפית מלח
אופן ההכנה:
מניחים את כל המרכיבים במיקסר עם וו לישה.
מערבלים במהירות נמוכה 12 דקות.
הבצק מתקבל דביק וזה בסדר.
מוציאים את הבצק מהקערה מאחדים לכדור משמנים את הבצק מעט ומחזירים לקערה מכסים ומתפיחים שעה.
מחממים תנור לחום מקסימאלי (250 מעלות או יותר)
מכניסים רק לתנור חם מאוד (מומלץ להפעיל חצי שעה מראש)
חשוב להניח תבנית תנור במסילה הגבוה בתנור התבנית מוסיפה חום גבוה ועליה מניחים את הפיתות. אם יש לכם אבן אפיה לפיצה תוכלו לחמם את האבן מראש במקום התבנית.
לא כדאי לוותר על הגזירת הנייר אפיה.
זה מונע מהפיתות לאבד צורה בתנור וזה מה שתורם לכיס בתוך הפיתה.
לוקחים נייר אפיה וגוזרים ל4 ריבועים שווים (לפי הסימון עם יש לכם)
מוצאים את הבצק התפוח מקערה ומניחים על משטח
מעט מקומח.
מחלקים את הבצק ל11 כדורים שווים או שוקלים 75 גרם לכדור (מומלץ)
מניחים על נייר אפיה מקמחים מעט שלא יתייבשו ומכסים.
ומתחילים לרדד את הפיתות.
לוקחים כל כדור ומניחים על ריבוע נייר האפיה שגזרנו.
מקמחים מעט ומרדדים לפיתה (לא לוחצים בזמן הרידוד מקפידים לרדד מלמעלה ולא למחוץ ממש חזק את הבצק)
מתפיחים 15 דקות.
מעבירים את נייר האפיה לקרש חיתוך ומחליקים לתוך התנור (ראו סרטון)
אופים במשך 3 דקות ומוצאים מהתנור וממשיכים.
אפשר לאפות בכל סבב 2-3 פיתות
מכינים מגבת נקיה מראש ומיד בסיום האפיה עוטפים את הפיתות החמות במגבת ל10 דקות לשמור על הלחות.
הפיתות טעימות ביום הכנתן טריות שומרים אותן מכוסות היטב.
אפשר להקפיא בשקית אטומה ולחמם כמה דקות.
Comentarios