לבצק:
500 גרם קמח לבן מנופה
100 גרם סוכר לבן
10 גרם שמרים יבשים
180 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 חלמון
חצי כפית מלח
למילוי:
100 גרם חמאה רכה מאוד
240 גרם סוכר חום כהה
2 כפות קינמון
ביצה טרופה + כף חלב להברשה לפני אפיה
לציפוי:
100 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת חדר
60 גרם חמאה רכה מאוד
180 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
אופן ההכנה:
לבצק:
מערבלים במיקסר את כל החומרים מלבד החלב שמוסיפים בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק ונפרד מדפנות הקערהלשים במשך 10-12 דקות.
משמנים את הבצק ומתפיחים בטמפרטורת חדר להכפלת הנפח שעה וחצי.
לעיצוב:
מרדדים את הבצק על משטח עבודה(הבצק נוח לרידוד אין צורך לקמח ואם בכל זאת הוא מעט דביק אפשר לפזר קמח עלהמשטח)
מרדדים למלבן באורך 50 ס״מ רוחב 45 ס״מ.
מערבבים סוכר עם קינמון
מורחים חמאה על כל המלבן ומפזרים סוכר ומקפידים שהסוכר ידבק לחמאה.
מגלגלים את המלבן לרולדה ארוכה ופורסים ל12 פרוסות שוות( הכי נוח עם חוט דנטאלי כן כן! הצורות יוצאות יפהפיות) לפנישפורסים מסמנים עם סכין שיהיו שווים בגודלם. מניחים בתבנית בקוטר 20*30
במרווחים המאפים מאוד תופחים.
מתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי המאפים מכפילים את נפחם ונצמדים אחד לשני.
חשוב להניח במרווחים המאפים מכפילים את נפחם
מורחים ביצה ונזהרים לא לפגום בנפח.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות
ל15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים ונראים מוכנים.
אם יש צורך מוסיפים עוד זמן בתנור רק שימו לב.
לציפוי:
טורפים את כל מרכיבי הציפוי לממרח חלק חלק ללא גושים ושומרים בצד.
ברגע שהמאפים יוצאים מהתנור מורחים זיגוג מתוק.
המאפים נשמרים יומיים סגורים בטמפרטורת חדר.
אפשר להקפיא ללא הציפוי להפשיר לחמם מעט ולמרוח ציפוי.
לסרטונים נוספים ושלבי הכנה בואו לאינסטגרם
מתכון אליפות הכנתי כבר כמה פעמים וגם ביום אחרי הצום ובכללי אין על המתכונים של
יש אפשרות לערבב עם היד את הבצק ?