אני מקבלת אין ספור בקשות למתכון פרווה לעוגיות שוקולד צ’יפס.
אבל אני רציתי שיהיו וואו ולא פשרה פרווה.
שיהיו סופר מיוחדות ושלא ירגישו בהבדל.
והנה אחרי כמה וכמה ניסיונות זה קרה.
רק שימו לב לשינוים ולטיפים לקבל עוגיות באמת מושלמות.
שוקולד:
חשוב להשליש בשוקולד איכותי אחד כזה שממש טעים לכם לאכול בלי קשר לעוגיות.
חמאת אגוזים אפשר היום להשיג בכל סופר מכולת חנות טבע ***אין אפשרות להשתמש במחית נוגט/פרלינה זה מפריד הרבה שומן לבצק (יש חברות ספציפיות שזה עובד ויש כאלה שלא לכן לא מומלץ)
חמאת בוטנים משתמשים בטבעית (הירוקה)
לעוגיות: (עדיף להשתמש במשקל ואם אין רק כוסות מדידה אוניברסליות)
100 גרם שמן קנולה (1/2 כוס)
80 גרם חמאת לוז/שקדים/בוטנים (1/3 כוס)
100 גרם סוכר לבן (1/2 כוס)
100 גרם סוכר חום כהה (חצי כוס)
כף דבש/גלוקוזה (לא לוותר)
1/4 כפית מלח
1 ביצה L בטמפרטורת חדר
1/2 כפית סודה לשתיה
190 גרם קמח לבן
300 גרם שוקולד צ’יפס מריר איכותי/שוקולד קצוץ
(שילבתי בינהם)
אופן ההכנה:
***אפשר להכין בקערה בלי מיקסר רק חשוב לטרוף טוב טוב להפעיל שרירים לקבלת אימולסיה טובה.
בקערה מיקסר או מיקסר ידני עם וו גיטרה מערבלים שמן 2 סוגי סוכר,מלח דבש חמאת אגוזים/בוטנים
לתערובת אחידה מוסיפים ביצה וטורפים דקהנוספת לתערובת הומוגנית אחידה חשוב מאוד.
מוסיפים קמח וסודה לשתיה מערבבים בקצרה ומוסיפים שוקולד צ’יפס ומאחדים לבצק אחיד.
אין צורך לקרר את הבצק .
אם רוצים להכין מראש אפשר לגלגל מיד ולהקפיא כדורים (אופים כדורים קפואים בתנור שחומם מראש חשוב!)
מחממים מראש (חשוב) תנור ל-175 מעלות.
מרפדים תבנית אפיה .
מגלגלים לעוגיות (הכי נוח עם כף קפיצית או 60 גרם לעוגיה)
אופים 10-12 דקות
מצננים לחלוטין.
אופציה לפזר למעלה אגוזי לוז ושבבי מלח לפני האפיה.
מה אפשר במקום החמאה
מדהימות!!!
עד עכשיו נגמרו ברגע שיצאו מהתנור
אבל אם אני צריכה אותן לעוד כמה ימים, הן ישארו טובות? איפה לשמור אותן?
וואו!
הכנתי ויצא שלמותתתתתתתתת!
המתכון הכי טוב של עוגיות שוקולד צ'יפס פרווה שהכנתי!
גם טעים וגם יפההה!😍
סוכר חום בהיר גם עובד? ואם משתמשים בחמאת בטנים אין לזה טעם אחר?
אבל אלופה! נראה מגרה בטירווףף😋
נראה מדהים!
אפשר לשים טחינה במקום אחת החמאות?