תבנית בקוטר 24 ס״מ
לפירורים
140 גרם קמח לבן (1 כוס)
1 כפית אבקת אפיה
40 גרם סוכר לבן
קורט מלח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון
למלית לגבינה:
500 מ"ל שמנת מתוקה 38% קרה מאוד
120 גרם אבקת סוכר
40 גרם אינסטנט פודינג וניל
חצי מיכל שמנת חמוצה (100 מ״ל) אם אין אפשר גבינת שמנת או עוד גבינה לבנה)
250 גרם גבינה לבנה 9%
כפית מחית/ תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות.
במעבד מזון או בקערת מיקסר מניחים סוכר .קמח אבקת אפיה חמאה ומלח מעבדים לתערובת פירורית בפולסים קצרים. מפסיקים אתפעולת המיקסר או מעבד המזון. מוסיפים החלמון מערבלים בקצרה לקבלת פירורים דקים.
אופים את הפירורים 15-20 דקות עד שהפירורים זהובים ואפויים.
מצננים מעט.
מקציפים שמנת מתוקה וסוכר ומחית וניל פודינג וניל לקצפת יציבה מוסיפים גבינה ושמנת חמוצה.
מקציפים דקה לאיחוד.
משטחים מחצית מהפירורים בתחתית התבנית בעזרת כף.
מזלפים או עם כף קפיצית מניחים את המלית הגבינה (כדי שהפירורים לא יזוזו משטחים ומוספים למעלה את הפירוריםשנותרו.
מקררים שעתיים או מקפיאים חצי שעה.
העוגה נשמרת במקפיא עד שבועים עטופה היטב
ובמקרר יומיים.
נראה מתכון מעולה!
אפשר לחלק לאינגליש קייק?
אם כן לכמה תבניות?