נתחיל בקצת נוסטלגיה העוגת גבינה הראשונה (והראשונה בכלל)שהכנתי היא עוגת גבינה פירורים שקיבלתי בעבר
מאחותי ומיד הצליחה (עד היום אני זוכרת את ההתרגשות) מאז אני שומרת לה חסד נעורים. והיא נמצאת ברשימת הטופ 5 שלי.
כמובן שמאז היא עברה שדרוגים ושינויים.
כמו בקינוחי כוסות המהממים .
שמיד בתום הכנת הפירורים מוסיפים להם שוקולד לבן שנמס ומצפה אותם ומתקבלים פירורים מצופים בשוקולד לבן מטריפים
אתם חייבים לנסות.
עוגת גבינה פירורי שוקולד לבן מצופים בכוסות
24 כוסות
לפירורים :
1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח תופח
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 חלמונים
50 גרם שוקולד לבן איכותי לאחר אפיה.
לגבינה:
1 מיכל גבינה לבנה / גבינת מסקרפונה
375 מ"ל שמנת מתוקה קרה מאוד(מיכל וחצי)
1 כפית מחית וניל איכותית
100 גרם סוכר ( 1/2 כוס סוכר)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות
במעבד מזון / מיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל חומרי הפירורים מלבד החלמונים. טוחנים לפירורים דקים מוסיפים חלמונים
לקבלת בצק אחיד .
אופים 20 דקות .אחרי 10 דקות מפוררים תוך כדי אפיה עם מזלג לפירורים.
אופים עד שהפירורים זהובים.
מפוררים שוב עם מזלג .
מניחים בקערה שוקולד לבן קצוץ
ומוסיפים את הפירורים החמים.
ומערבבים היטב עד שוקולד מצפה את הפירורים .(עם יש צורך מפוררים עם מזלג שוב)
מצננים את הפירורים
ומכינים מלית .
בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה קרה מאוד וסוכר לקצפת יציבה
מוסיפים פודינג וגבינה ומקציפים רק עד איחוד. ולקבלת קרם אחיד.
מזלפים לתוך הכוס מלית גבינה מפזרים פירורים.
הקינוח טעים ביום יומיים אחרי הכנתו, אפשר להקפיא עד שבוע
הקינוח הופק עבור אושר עד בשיתוף מגזין טעימות
צילום:אסף אברם סטיילינג: לירון ברקן
Comments