חיפוש
  • חסי סגל

עוגת גבינה ריקוטה ותותים

עודכן ב: 14 ינו 2020

טוב זה לא סוד.

כל מי שמכיר אותי את הבלוג והאינסטגרם יודע שאני חובבת מושבעת של עוגות גבינה.

מכל הסוגים.קרות אפויות. לאחרונה נתפסתי על אחת ויחידה.

הכנתי אותה במשך חודש כל שבת כדי לוודא שאני לא טועה.

מה שמייחד אותה במיוחד זה השימוש בגבינת ריקוטה פרסקה. גבינה עדינה ומאוד ויציבה וקטיפתית באפיה.

נותנת טעם אחר שאתם לא מכירים בעוגות גבינה.

וכמובן שאי אפשר בלי תותים שמוסיפים טעמי ומראה חורפי קסום. ולביס מושלם.




לבסיס:

תבנית מלבנית בקוטר 20*30 ס״מ או עגולה 24 ס״מ

150 גרם ביסקוויטים

50 גרם אגוזי לוז מולבנים (אפשר אגוזים מסוגים שונים)

80 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:

6 ביצים מופרדות

220 גרם סוכר לבן

1 מיכל (227גרם) גבינת שמנת נפוליון 27% 1 מיכל (250 גרם) גבינה לבנה 9%

300 גבינת ריקוטה פרסקה 9% (ללא נוזלים)

50 גרם אינסטנט פודינג וניל

40 גרם קורנפלור

כפית מחית וניל (לא חובה)

לקצפת:

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה קרה

1 כף אינסטנט פודינג

1 כף אבקת סוכר

לרוטב תותים:

200 גרם מחית תותים *

3-4 כפות סוכר לפי הטעם

כפית דבש

לקישוט:

סלסלת תותים שטופים ויבשים



אופן ההכנה:

לבסיס:

מחממים תנור ל175 מעלות

טוחנים ביסקוויטים ואגוזים לאבקה דקה.

מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים למעין חול רטוב.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה גם בדפנות.

משטחים את הפירורים לתחתית לעובי אחיד ומהודק.

אופים כ10 דקות ומצננים לחלוטין.

ממניכים את חום התנור ל130 מעלות (לא טורבו)

מכינים מלית גבינה:

מפרידים ביצים.

את החלבונים מניחים בקערת המיקסר.

את החלמונים בקערה גדולה.

לקערת החלמונים מוסיפים גבינות וחצי מכמות הסוכר(110 גרם) וניל.

פודינג וקורנפלור וטורפים לתערובת חלקה במטרפה ידנית.

בקערת המיקסר עם וו הקצפה. מקציפים חלבונים וסוכר כמה דקות לקצב יציב אך עדיין רך ולא נוקשה ויבש.

מקפלים את קצף החלבונים ב2 מחזורים לתוך תערובת הגבינות. ויוצקים על הבסיס האפוי.

מיישרים ומכניסים לתנור לשעה וחצי.

עד שהעוגה יציבה.

מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים לשעה.

מכסים ומקררים לילה. או כמו שעות.

ציפוי קצפת:

מקציפים יחד שמנת מתוקה סוכר ופודינג לקצפת יציבה.

מורחים בצורה אחידה על העוגה הקרה.

ומכינים את רוטב התותים:

בסיר קטן מניחים מחית תותים סוכר ודבש מביאים לרתיחה ומכבים את האש ומצננים.

מקשטים את העוגה בתותים וברוטב תותים ומגישים.


טיפים להצלחת עוגת גבינה:

1.חשוב שכל המצרכים יהיו בטמפרטורת החדר.

הגבינות והביצים (מוציאים שעה לפני הכנת העוגה מהמקרר)

2. על הקצפת החלבונים צריך להשגיח ברגע שאתם רואים שהקצף יציב להפסיק עם פעולת המיקסר.

תלוי בעוצמת המיקסר. מיקסר מקצועי לוקח 2-3 דקות.

3. חום התנור חשוב גם להצלחת העוגה.

אופים בחום נמוך יותר זמן ולא על טורבו. חום עליון תחתון

(=) ומשאירים בתנור.

4. בתמונה העוגה לא מאוד גבוהה כי

מלחתחילה בחרתי להכין אותה בתבנית יותר גדולה.

כמובן שאפשר בתבנית עגולה.

5. פרסתי את העוגה ל2 רצוי בסכין חמה.

6. את קישוט התותים מומלץ לקשט סמוך לאכילה.

*מחית תותים אפשר לקנות בחנויות מתמחות או לטחון תותים טריים ולסנן.

7. העוגה נשמרת מעולה במקרר 4 ימים

אולי יותר אבל אצלי זה אף פעם לא שרד יותר (חוסל)

לשאלות נוספות תכתבו לי בהודעות הפרטיות באינסטגרם שם אני זמינה יותר לשאלות.(פה אני מפספסת)

2365 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול