top of page
חיפוש

עוגת גבינה של שבועות

חסי סגל

עודכן: 15 בינו׳ 2023




אם לא הבנתם עד עכשיו,

עוגות גבינה אני מכינה כל השנה וכמעט כל שבוע ולא רק לשבועות.

כן אולי זה מוגזם? תלוי את מי שואלים.

אבל שבת בבוקר כוס קפה ופרוסת עוגת גבינה זה עונג שבת.

אז למה קראתי לה עוגת גבינה של שבועות ?

כי את העוגה הזו אני מכינה רק בשבועות

למה?

כי יש בה גבינת מסקרפונה וכידוע יש לגבינת מסקרפונה 40% שומן ( בגלל זה היא כזאת טעימה!!!)

אז כל שבת אני מרחמת על בני ביתי (וגם על עצמי) ומכינה עוגות גבינה עם גבינות קצת יותר שפויות.

אבל שבועות חג העוגות גבינות

אני מתפרעת..וטוב לי.

העוגה סופר טעימה וקרמית

ממליצה לכם לראות אותה כקנבס לבן.

ולקשט בכל העולה על רוחכם.

אני בחרתי פירות יער טריים שקרצו לי בשוק.

מה שכיף שזה בין העונות היחידות שאפשר להשיג את השילוב של כל הפירות יער על עוגה אחת.


עוגת גבינה של שבועות


תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ מרופדת בנייר אפיה בתחתית ובדפנות


לבסיס:

150 גרם ביסקוויטים טחונים דק

80 גרם חמאה מומסת


למלית:

500 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת חדר (חשוב)

500 גרם גבינה לבנה 9%

200 גרם סוכר (כוס)

3 ביצים

1 כפית מחית וניל


לציפוי:

1 מכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)

2 כפות סוכר


לקישוט :

דובדבנים טריים.פטל.אוכמניות ותותים (לא חובה)

אפשר רק סוג אחד של פרי.



 

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות

לבסיס: מערבבים בקערה ביסקוויטים טחונים וחמאה מומסת לתערובת אחידה ולחה.

מהדקים את הפירורים לבסיס התבנית בשכבה אחידה ודקה.

אופים את הבסיס 10 דקות ומצננים.

מנמיכים את טמפרטורת התנור ל150 מעלות.

למלית: בקערת המיקסר עם וו גיטרה על מהירות נמוכה. מניחים גבינות וסוכר ווניל ומערבלים.

מוסיפים ביצה אחת אחת ומערבלים בין לבין. מערלים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוזגים את מלית הגבינה על גבי הבסיס האפוי.

ואופים 75 דקות שעה ורבע.

עד שהעוגה רוטטת במרכז ויציבה בשוליים. מוציאים מהתנור ומצננים ל15 דקות

משאירים את התנור דולק ומכינים ציפוי.

לציפוי: בקערה מערבבים שמנת חמוצה וסוכר.

מורחים בזהירות מעל העוגת גבינה לשכבה אחידה

ומחזירים לתנור להתייצבות ל6-7 דקות

מעבירים לקירור של לילה.

מקשטים בפירות טריים.




 

טיפים:

לקבלת עוגה צחורה מסביב .

הסוד באפיה בחום נמוך.

ולשמן היטב את הדפנות התבנית בחמאה/ ספריי שמן איכותי




4,205 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page