חיפוש
  • חסי סגל

עוגת גבינה תותים וקצפת

עודכן: 14 בינו׳






לבסיס: תבנית פאי 22 ס״מ

150 גרם ביסקוויטים/לוטוס טחונים דק

50 גרם אגוזים או שקדים טחונים דק

100 גרם חמאה מומסת

2 כפות סוכר חום כהה

למלית הגבינה:

1 מכל גבינת שמנת (227 גרם)

1 מכל גבינה לבנה 9% תנובה (250 גרם)

100 גרם סוכר (חצי כוס)

2 ביצים

כף קורנפלור

כפית תמצית/מחית וניל

לרוטב תות:

כוס תותים טריים או קפואים שטופים ונקיים

2 כפות סוכר

לקצפת:

1 מכל שמנת מתוקה (250 גרם)

1 כף סוכר

1 כף אבקת אינסטנט פודינג

לקישוט:

תותים טריים

נשיקות (מתכון פה הוראות הכנה בתחתית המתכון)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל150 מעלות (חום עליון תחתון)

לבסיס:

מערבבים את חומרי הקלתית לפירורים לחים (כמו חול)

משטחים בתבנית ומהדקים בדפנות (מומלץ לעשות עם כוס מדידה) או עם גב של כף.

מקפיאים ומכינים רוטב תותים ומחית גבינה.




לרוטב תותים:

טוחנים תותים וסוכר למחית חלקה מסננים לקבלת מחית ללא חרצנים.





לגבינה:

מערבבים גבינות ביצים וניל וסוכר לתערובת אחידה.

יוצקים על גבי הבסיס הקפוא.

מניחים 4-5 כפות רוטב תותים על הגבינה ומשיישים בעזרת קיסם.


אופים במשך 50-60 דקות או עד שמרכז העוגה יציב.

מצננים לחלוטין 3/4 שעות במקרר.

מקציפים שמנת מתוקה אבקת סוכר ואבקת אינסטנט פודינג לקצפת יציבה.


מניחים תלולית במרכז ומוזגים רוטב תותים מקשטים בעוד תותים ונשיקות (לא חובה)

שומרים במקרר 3-4 ימים




7,682 צפיות3 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול