חיפוש
  • חסי סגל

עוגת שוקולד פרווה עסיסית

עודכן: לפני 7 ימים

עוגת שוקולד חלומית עסיסית רכה כמו של פעם אבל סופר מאוזנת ואוורירית הוספתי ממרח לוטוס שתמיד משדרג.

ילדים ומבוגרים עפו עליה




העוגה מתאימה לתבנית:


2 תבניות אינגליש קייק גדולות

או 3 תבניות חד פעמי אינגליש קייק רגילות

או תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ

*שימו לב זמן האפיה משתנה מתבנית לתבנית



עוגת שוקולד:

5 ביצים L בטמפרטורת חדר

250 גרם סוכר (כוס ורבע)

240 מ״ל שמן (כוס)

200 מ״ל מים (3/4 כוס)

220 גרם קמח (כוס וחצי+כף)

80 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל (שקית)

60 גרם קקאו (חצי כוס)

10 גרם אבקת אפיה (כף/שקית)

חצי כפית סודה לשתיה

לציפוי:

10 כפות ממרח לוטוס (או לפי הטעם לא חובה)

50 גרם שוקולד צ’יפס לפיזור




אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות (בתנור שלי בתוכנית טורבו) ומשמנים את התבניות, או מרפדים בנייר אפייה.

מתחילים להקציף את הביצים שלמות עם סוכר במהירות גבוהה בקערת מיקסר נקייה (אין צורך להפריד לחלבונים וחלמונים). ומקציפים כ-5 דקות, לקבלת קצף בהיר ותפוח.

מנמיכים את מהירות המיקסר לנמוכה ומוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי הקצפה.

מוסיפים מים וממשיכים בפעולת המיקסר עד שהם נטמעים

מוסיפים קמח ופודינג קקאו.אבקת אפיה וסודה לשתיה (מומלץ לנפות את הקקאו למניעת גושים בעוגה) ומערבבים (עדיין עם וו ההקצפה) עד לקבלת תערובת אחידה.

מוזגים לתבניות  עד שלושת רבעי גובה התבנית.

מוזגים ממרח לוטוס מומס ומשיישים בעזרת שיפוד.

מפזרים שוקולד צ’יפס



מכניסים לתנור שחומם מראש (עוגה שהוכנסה לתנור שלא חומם מספיק מראש לא תאפה כמו שצריך ותקרוס)

אופים במשך 35-40 דקות

שימו לב זמני האפיה משתנים וכל תנור אופה טיפה אחרת.

וגם סוגי תבניות.

מתחילים ב30 דקות ובודקים בעזרת קיסם במרכז העוגה.

העוגה מוכנה שקיסם יוצא יבש עם מעט מאוד פירורים לחים.


לציפוי אחרי אפיה:

ממיסים ממרח לוטוס ומקשטים



12,215 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול