חיפוש
  • חסי סגל

עוגת שיש לוטוס

עודכן ב: אוק 18

עוגה בחושה מפנקת פרווה מהסוג המנחם

והסוד שמקפיץ את העוגה זה פודינג וניל(כן)

שמוסיף טעם חלבי חלומי אוויריות מושלמת.

השילוב עם הלוטוס מתחבר לטעם קרמלי עמוק.

בקיצור חבל על המילים פשוט תנסו ותבינו.


2 תבניות אינגליש קייק/תבנית עגולה 24 ס״מ משומנת/מרופדת בנייר אפיה

לעוגה:

5 ביצים בטמפרטורת חדר

200 גרם סוכר (1 כוס*)

240 מ״ל שמן

200 מ״ל מים

280 גרם קמח תופח*

80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה)


לשיוש:

6 כפות ממרח לוטוס מומס

לקישוט:

10-12 עוגיות לוטוס



אופן ההכנה:

מחממים תנור ל160 מעלות

בקערת מיקסר נקיה מקציפים ביצים שלמות במהירות גבוה ומוסיפים בהדרגה סוכר מקציפים כ10 דקות לקבלת קצף בהיר ותפוח ממניכים את המיקסר למהירות נמוכה ומוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה

ומוסיפים מים מפסיקים את פעולת המיקסר ומוסיפים קמח תופח ופודינג מערבלים עד איחוד בלבד.

מוזגים 3/4 כמות בתבניות.

לבלילה שנותרה בקערה מוסיפים ממרח לוטוס.

מערבלים לאיחוד קצר בלבד (זה בסדר שלא הכל מתערבב) מוזגים את בלילת הלוטוס לתבנית ומשיישים בעזרת קיסם/סכין

מזלפים עוד ממרח מעל ומניחים עוגיות(עוזר לעוגיות להדבק)




אופים 30-40 דקות תלוי בקוטר התבנית וסוג התנור שלכם. רק שימו עין שהעוגה לא תתייבש.

אחרי 20 דקות מתחילים לבדוק עם קיסם במרכז העוגה.

הקיסם צריך לצאת יבש עם פירורים לחים קטנים.

כשהעוגה מוכנה מזלפים עוד ממרח אם רוצים.

***במקום קמח תופח משתמשים ב2 כוסות קמח רגיל פלוס שקית אבקת אפיה (10 גרם)

אני מאוד אוהבת קמח תופח בעוגות בחושות אם יוצא לכם לנסות תבחינו בהבדל.

*** רוב המתכונים שלי בגרמים נתתי פה אופציה של כוסות אבל שימו לב! רק כוסות מדידה לא חד פעמי.

רוצה לטובתכם שהעוגה תצליח.


טיפים שלבי הכנה שאלות ועוד בקרו אותי באינסטוש

https://www.instagram.com/p/CF_hoY-jWAP/?igshid=6c13xqw67aw6




12970 צפיות2תגובות
צרו איתי קשר

All Rights Reserved Chasi Segal @ Designed by Ann Shrayber

QueenOf Cake2.png