שימו לב השימוש בכוסות מדידה (לא חד פעמי)
1 תבנית אינגליש קייק לעוגה גבוה יותר ניתן להכפיל את כמות המרכיבים.
2 ביצים L בטמפרטורת חדר (או 3 m)
120 גרם סוכר (חצי כוס פלוס 2 כפות)
100 מ״ל חלב או חלב צמחי/מיץ תפוזים( חצי כוס)
100 מ״ל שמן (חצי כוס)
140 גרם קמח תופח (1 כוס)
או 1 כוס קמח רגיל פלוס כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
לשיוש:
2 כפות גדושות ממרח השחר העולה אגוזים/רגיל
50 גרם שוקולד צ׳יפס
לציפוי:
2 כפות ממרח השחר העולה אגוזים/רגיל
כפית שמן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל175 מעלות.
בקערה טורפים ביצים סוכר,שמן חלב/מיץ.
לתערובת אחידה וחלקה, מוסיפים קמח מלח ואבקת אינסטנט פודינג.
טורפים לתערובת אחידה.
מוזגים את הבלילה לתבנית.
מניחים ממרח השחר העולה ובעזרת קיסם/שיפוד משיישים,מפזרים שוקולד צ׳יפס.
אופים בין 30-40 דקות בתנור שחומם מספיק זמן מראש (חשוב לבדוק במרכז העוגה אם היא מוכנה הקיסםיוצא יבש עם פירורים לחים)
זמן האפיה תלוי בסוג התנור סוג התבנית חשוב לשים טיימר ולבדוק מידי פעם.
מערבבים ממרח השחר העולה עם שמן
מזלפים על העוגה החמימה.
העוגה נשמרת במקפיא עד שבועיים עטופה היטב.
לפני הגשה מפשירים ומחממים מעט.
Comments