חיפוש
  • חסי סגל

עוגת שיש קינמון פקאן

עודכן ב: 26 ספט 2020


עוגת שיש קינמון בחושה עסיסית

מתאימה במיוחד לצד קפה/תה של סיום הצום



לעוגה:

(תבנית אינגליש קייק* רחבה 30 ס״מ)

4 ביצים L בטמפרטורת חדר

250 גרם סוכר לבן (כוס ורבע)

קורט מלח

200 מ״ל שמן קנולה

200 מ״ל מים

280 גרם קמח תופח (2 כוסות)


כפית קינמון לשיוש (לא חובה)


שטרויזל פקאן:

100 גרם קמח

50 גרם פקאן טבעי קצוץ דק

50 גרם סוכר לבן

30 מ״ל שמן קנולה/קוקוס


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל160 מעלות.

מקציפים במיקסר ביצים שלמות סוכר לבן ומלח במשך 8-10 דקות במהירות גבוה.

ממניכים את מהירות המיקסר ומוסיפים שמן בזרם דק.

מוסיפים מים.

מוסיפים מחצית מכמות הקמח ומערבלים מוסיפים את היתר ומפסיקים ברגע שהבלילה אחידה.

מוצאים שליש ומערבבים עם קינמון

מוזגים לתבנית משומנת.

מוסיפים את תערובת הקינמון ומשיישים בעזרת קיסם.


מאחדים את חומרי השטרויזל לפירורים (שימו לב לערבל. בקצרה. לא גושי בצק שעלולים לשקוע בתוך העוגה)

ומפזרים על העוגה.


אופים במשך25-40 דקות תלוי בעוצמת התנור.

בודקים בעזרת קיסם שיוצא נקי עם פירורים לחים.

טיפים:

  • במקום קמח תופח אפשר להשתמש בקמח רגיל פלוס 10 גרם אבקת אפיה (שקית)

  • אפשר לאפות בתבנית עגולה בקוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק קטנות.

  • שימו לב לזמני אפיה ולגודל התבנית שבחרתם כל תנור מתנהג אחרת. תעקבו שהעוגה לא תתייבש ותשאר עסיסית.

6445 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול