אין כמו עוגת שמרים ביתית הריח שממלא את הבית שהעוגה בתנור שווה את ההשקעה
שלא נדבר על להוציא עוגה חמה שוקולדית ועסיסית מהתנור. לא להתאפק ולפרוס פרוסה חמה שכל השוקולד נוזל.
ואת הפינוק שעוגות שמרים מהסוג הזה דורשות. (מפונקות כבררתי :)
אבל זה כל כך שווה את המאמץ (טוב אולי הגזמתי)
תעקבו אחרי השלבים והטיפים תקנו סבלנות אם אין לכם.
ותפנקו את עצמכם ואת הקרובים אליכם בפינוק הכי טעים שקיים.
הפעם נתחיל קודם בטיפים המומלצים.
מומלץ להכין את הבצק ערב לפני ולשמור בקירור מינימום 8 שעות
מה שתורם להקלה ברידוד הבצק . מונע התחממות בעת העיצוב .ותפיחה איטית נכונה.
הבצק דורש לישה במהירות נמוכה של 10 דקות.
לא לוותר על בדיקה של השמרים
אחרי העיצוב לא מוותרים על התפחה של שעה בקיץ ( בחורף לוקח לפעמים יותר)
זה מה שגורם לאווריריות המושלמת בעוגה.
שמרים שוקולד/ 2 תבניות אינגליש קייק אורך 25-30 ס"מ
185 מ"ל חלב בטמפרטורת החדר (בחורף מוסיפים אם יש צורך 2-3 כפות חלב)
15 גרם שמרים טריים (שמרית)
75 גרם סוכר לבן
1 ביצה
2 חלמונים
500 גרם קמח לבן מנופה
120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
כפית וניל איכותית
חצי כפית מלח
למלית שוקולד:
225 גרם חמאה
250 גרם שוקלד מריר איכותי
קורט מלח
175 גרם סוכר לבן
60 גרם קקאו מנופה
ל
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר מניחים שמרים חלב וכף סוכר.
מערבבים היטב ומניחים ל15 דקות או עד להתססת השמרים (בועות קטנות) לפעמים לוקח מעט יותר
מוסיפים לקערה קמח ביצה חלמונים סוכר ווניל (מלבד החמאה והמלח)
מערבלים 4 דקות במהירות נמוכה לאיחוד הבצק (***אם הבצק לא מתאחד מוסיפים עוד 2-3 כפות חלב) מגבירים מעט את המהירות ומוסיפים קוביות חמאה בהדרגה עד שמתאחדות עם הבצק מוסיפים מלח
מערבלים עוד 4 דקות לבצק אחיד וחלק שנפרד מדפנות הקערה
מוציאים את הבצק מהקערה מאחדים לכדור ומניחים בקערה משומנת קלות
מכסים בניילון נצמד במקרר למשך לילה (8 שעות אפשר גם יותר)
הבצק לא מאוד תופח במקרר וזה בסדר )
מחלקים את הבצק ל2 חלקים
מרדדים בצק קר על משטח מקומח קלות.
מורחים מלית שוקולד בשכבה אחידה.
מגלגלים לרולדה הדוקה
חוצים במרכז בזהירות עם סכין משוננת .
אם מתקשים והמלית לא מספיק יציבה מקפיאים 10 דקות לפני החיתוך.
מצליבים את 2 החלקים לצורת בורג (כמו צמה של 2)
מניחים בתבנית אינגליש קייק מרוחה בחמאה( או מרופדת בנייר אפייה)
מחממים תנור ל175 מעלות טורבו.
מכסים את התבניות במגבת .
ומתפיחים במקום חמים לשעה.
עד שהבצק תפוח ומעט חמים
מברישים בביצה בעדינות לא לפגוע בנפח
מכניסים לתנור ל35 דקות או מעט יותר תלוי בעוצמת התנור.
בודקים שאפוי בכל הכיוונים ומכניסים קיסם לבדוק שהבצק אפוי בפנים
מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ סוכר ***
השמרים טעימים ביום הכנתם אפשר להקפיא מיד ולחממם בתנור לפני ההגשה.
היי, אפשר להפוך את העוגה לפרווה?