חיפוש
  • חסי סגל

עוגת שמרים שוקולד פרווה מושלמת



סוף סוף זה קרה וכן אני מתרגשת.

אחרי הרבה הרבה ניסיונות.

הכנתי עוגת שמרים פרווה עסיסית מושלמת שגם חובבי חמאה מושבעים לא יבחינו בהבדל ועשיתי ניסיונות כאלה.

ועל מה ההתלהבות אתם שואלים?

בטח שמתם לב שהמתכונים פה בבלוג בקטגוריית פרווה הם פרווה ללא תחליפי חמאה (מי אמר מרגרינה)

מקפידה להשתמש בחומרים שהם פרווה ומשובחים בבסיס ולהוציא מהם את המיטב.

לכן אני לא ממליצה להתפשר ולחפש תחליפים לשמרים האלה. אחרי שתנסו לא תחזרו אחורה (מבטיחה!)


שנתחיל?

לבצק: (תבנית ארוכה 30 ס״מ/2 אינגליש קייק)

500 גרם קמח לבן מנופה

10 גרם שמרים יבשים

100 מ״ל שמן קנולה

100 גרם סוכר לבן

2 ביצים

חלמון

כפית מחית וניל (לא חובה)

קורט נדיב מלח

100 מ״ל מים פושרים


למלית שוקולד:

100 גרם שמן קוקוס נוזלי

100 גרם חמאת אגוזי לוז*

200 גרם שוקלד מריר איכותי

קורט מלח

175 גרם סוכר לבן

60 גרם קקאו מנופה


לציפוי:

250 גרם שוקולד מריר

70 מ״ל שמן קנולה

50 גרם אגוזי לוז קלויים קלופים קצוצים דק



אופן ההכנה:

בקערה קטנה מניחים כף סוכר שמרים וכף מים.

מערבבים ומניחים למנוחה של 10 דקות.

עד שנוצר קצף ובועות.

מניחים את כל חומרי הבצק ( מלבד המים)בקערה כולל השמרים. מתחילים לערבל במהירות נמוכה ומוסיפים בהדרגה מים.

מוסיפים עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.

הבצק מעט דביק וזה בסדר.

מערבלים במשך 10 דקות (שימו טיימר)

מוציאים את הבצק מקערת המיקסר.מאחדים לכדור ומשמנים היטב מכל הצדדים. מחזירים לקערה עוטפים בניילון נצמד.

ומתפיחים במשך שעה עד שעה וחצי.(הבצק לא מאוד תופח וזה בסדר)


בנתיים מכינים מלית שוקולד:

ממיסים במיקרוגל שוקולד להמסה.

מוסיפים שמן קוקוס חמאת לוז קקאו וסוכר ומלח מערבבים לתערובת אחידה.

מצננים במקרר עד ההרכבה (לא יותר מחצי שעה)

אם המלית מאוד מתקשה מחממים לכמה שניות בודדות ומערבבים לקבלת מקרם של ממרח.


מוציאים את הבצק מהקערה.

מחממים תנור ל175 מעלות.

מרדדים על משטח מקומח (תפנו לכם שטח גדול) מקומח לעלה מלבני דקיק כמה שאפשר.(אם הבצק מתנגד נותנים לומנוחה של 5 דקות והוא מתגמש)



ומורחים בעזרת פלטה את מלית השוקולד היציבה (שומרים כמה כפות מהמלית לציפוי)על כל המלבן ומגלגלים לרולדהארוכה.

חוצים במרכז ל2 חלקים.


מורחים על רולדה אחת מלית שוקולד (ראו בתמונה)

מניחים בצורת בורג את 2 הרולדות.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.

*שימו לב

אם אין לכם תבנית ארוכה 30 ס״מ

תחלקו את הרולדה ל4 חלקים

2 תבניות.

מניחים להתפחה של שעה מכוסה עד שהרולדה מכפילה את נפחה.

מחממים תנור ל170 מעלות (חום עליון תחתון)

35-40 דקות.

מצננים את הרולדה.



מכינים ציפוי:

ממיסים שוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים להמסה ושוקולד מבריק מוסיפים שמן ואגוזים קצוצים מערבים לתערובת אחידה.

מניחים את העוגה על רשת (בתחתית נייר אפיה)

מוזגים את הציפוי לאורך העוגה /עוגות



שמן קוקוס וחמאת אגוזי לוז קונים בחניות טבע/גם בסופרים מסוימים באזור הממרחים.

במקום חמאת אגוזי לוז אפשר להחליף בחמאת בוטנים.

לא ניתן להחליף את השמן קוקוס בשמן רגיל.

השמן קוקוס לא מורגש בטעם.

אבל חובה למרקם העוגה.

ניתן לוותר על הציפוי העוגה.



35406 צפיות1 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

בואנטי