מכירים את העוגיות שושני קצף של פעם?
הפריכות והטעימות והמאוד נוסטלגיות.
נפגשנו לבוקר אפיה משותף עם בתיה סורק מהבלוג
והבריק לנו להכין אותן בגרסת השמרים.
וואו זה יצא פשוט משגע מרקם מדהים סוג של מרשמלו כיפייי וטעים בטירוף.
בקיצור אל תפספסו.
תבנית בקוטר 24-26
לבצק:
500 גרם קמח לבן מנופה
100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)
10 גרם שמרים יבשים (כף)
200 מ״ל חלב קר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 חלמון
רבע כפית מלח
למילוי קצף:
4 חלבונים
200 גרם סוכר (1 כוס)
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
כפית מחית וניל (לא חובה)
אבקת סוכר לפידור
אופן ההכנה:
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבלים קמח ,חלב שמרים סוכר ביצה וחלמון 2-3 דקות במהירות בינונית.ליצירת בצק אחידהנפרד מדפנות הקערה.
מוסיפים קוביות חמאה בהדרגה ומוסיפים מלח.
לשים עוד 10 דקות לקבלת בצק רך מבריק ומעט דביק.
מוציאים את הבצק מאחדים לכדור משמנים ומעבירים לקערה ומכסים במגבת נקייה.
מתפיחים שעה בטמפרטורת חדר או 8 שעות במקרר.
לקצף:
מקציפים חלבונים וסוכר במשך 5 דקות במיקסר (אפשר גם ידני)
מוסיפים אינסטנט פודינג וניל.
טורפים למלית אחידה.
מחלקים ל-3 חלקים
מרדדים כל חלק למלבן מורחים קצף בשכבה דקה.
הקצף שנותר מעבירים לשקית זילוף ומזלפים מעל השושנים.
מגלגלים לרולדה הדוקה ומקפיאים חצי שעה.
פורסים כל רולדה לשושנים.
מסדרים בתבנית.
מתפיחים שעה בטמפרטורת חדר.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות טורבו.
30-40 דקות.
בודקים במרכז שאפוי אם יש צורך מוסיפים עוד זמן אפיה.
מפדרים אבקת סוכר.
ניתן להקפיא את העוגה עטופה היטב וטריה.
כשרוצים לאכול מחממים כמה שניות במיקרו.
Kommentare