פוקאצ׳ה קלה אוורירית וטעימה בטירוף
מאוד להכנה 4 מרכיבים בלבד.
קערה אחת אין צורך במיקסר.
המינוס היחיד הוא התזמון.
חובה להתפיח מינימום 12 שעות במקרר שעות
זה סוד הקסם של הפוקצה.
לשלבי הכנה לחצו כאן
פוקצ׳ה ללא לישה
500 גרם קמח לחם
8 גרם שמרים יבשים
10 גרם מלח
450 גרם מים פושרים
שמן זית
מלח גס
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים עם כף, קמח שמרים מלח ומים לבצק דביק מאוד.
משמנים את פני הבצק בשמן זית ומכסים במגבת או ניילון נצמד.
מכניסים למקרר 24 שעות (הבצק מעולה גם אחרי 12 שעות).
אפשר ליותר זמן עד יומיים.
משמנים תבנית בנדיבות
אחרי 24 שעות מעבירים את הבצק לתבנית ומכסים ושומרים בטמפרטורת חדר 2-3 שעות.
מחממים מראש תנור לחום מקסימאלי 250 מעלות.
מזלפים שמן זית בנדיבות ובעזרת 10 אצבעות יוצרים חורים על כל הבצק.
מפזרים מלח גס ותוספות שאוהבים (עגבניות/רוזמרין)
אופים (רק בתנור חם מאוד)
במשך 15-20 דקות או עד שזהוב היטב גם בתחתית.
זמן האפיה תלוי בעוצמת התנור.
מצננים 10-15 דקות ופורסים לפרוסות.
כל מתכון שעולה כאן- זו חגיגה!!
קמח רגיל גם הולך?