חיפוש
  • חסי סגל

פחזניות קראמבל מסקרפונה טופי קרמל

עודכן: 7 באוג׳

סרטון הכנת המתכון לחצו כאן






קראמבל:

90 גרם קמח

90 גרם סוכר חום דמררה

70 גרם חמאה קרה

לפחזניות

115 מ"ל מים

115 מ״ל חלב

5 גרם מלח (כפית)

10 גרם סוכר (כף)

100 גרם חמאה

150 גרם קמח ( כוס + כף)

3 ביצים L טרופות


לקרם מסקרפונה:

250 מ"ל שמנת מתוקה

250 גרם גבינת מסקרפונה

1 כפית מחית וניל

40 גרם סוכר (4 כפות)


לטופי קרמל מלוח

100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)

100 מ"ל שמנת מתוקה

רבע כפית מלח מאלדון/ אטלנטי

25 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

אבקת סוכר לפידור


 

אופן ההכנה:

לקראמבל:

במיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה קרה,סוכר,קמח ומעבדים יחד עד שמתקבלים גושי בצק מאחדים ידנית.

מחלקים ל-2

ומרדדים כל חלק בין 2 ניירות אפייה לעובי דקיק 1-2 ס"מ . ומקפיאים לשעה.



למילוי טופי קרמל: (טיפים לטופי קרמל מעולה לחצו כאן)

מחממים שמנת מתוקה בסיר קטן,

בנתיים מחממים על אש בינונית במחבת נון סטיק רחבה סוכר בשכבה אחידה.

ממתינים עד שרוב הסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי.

מערבבים בעזרת כף עץ עד שכל הסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ככה (לא שרוף) של קרמל.

מוסיפים את השמנת החמה בהדרגה ותוך כדי בחישה (זהירות זה רותח)

מכבים את האש ומוסיפים חמאה ומלח מערבבים היטב לקבלת רוטב אחיד. מעבירים לכלי אחר.ומצננים

לפחזניות:


מחממים תנור ל175 מעלות

בסיר בינוני -קטן על להבה בינונית מביאים לרתיחה חלב מים חמאה סוכר ומלח.

ברגע שהתערובת מבעבעת מוסיפים את כל הקמח ומערבבים בזריזות.

לקבלת גוש בצק חלק שנפרד מדפנות הסיר.

מסירים מהאש.



מעבירים את הבצק לקערת המיקסר עם וו גיטרה.

מפעילים על מהירות בינונית במשך כמה דקות עד שהבצק מתקרר.

מוסיפים מעט מכמות הביצים הטרופות. הבצק  נראה מפורק ולא אחיד וזה בסדר.

ממשיכים להוסיף עוד ביצים ומנקים את דפנות המיקסר.





מערבבים עם מרית לתערובת אחידה, ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול בקוטר 2 ס"מ

מרפדים 2 תבניות בנייר אפיה/ משטח סיליקון.

ומזלפים במרווחים פחזניות בקוטר 3-4 ס"מ.

מוציאים את הקראמבל מהמקפיא , קורצים בקוטר הפחזניה ומניחים מעל הפחזניות.



מכניסים לתנור שחומם מראש ל25 דקות או עד שהפחזניות שחומות.

אם מוציאים את הפחזניות לפני שהן מוכנות הן צונחות.

לקבלת פחזניות בצבע מושלם כולל התחתית ומצננים עד סיום הכנת הקרם.

לקרם מסקרפונה

מקציפים שמנת מתוקה גבינת מסקרפונה וניל וסוכר לקרם יציב.

מעבירים לשקית זילוף.

יוצרים חור בתחתית הפחזניה.

מזלפים קרם מסקרפונה וטופי קרמל.



2,257 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול