top of page

רוגלך פיסטוק פריכים

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 2 באוק׳ 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 3 באוק׳ 2022

ree

32 רוגלך קטנים

350 גרם קמח (2 וחצי כוסות)

2 כפיות אבקת אפיה

150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 מכל שמנת חמוצה/קרם קוקוס

4 כפות אבקת סוכר


למילוי פיסטוק:(מספיק לכמות אחת של בצק)

100 גרם פיסטוקים טחונים

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה


50 גרם שוקולד לבן קצוץ דק דק



אופציה בחלק השני של הבצק אפשר להכפיל את מילוי הפיסטוק או למרוח ממרח חלבה/תמרים ואגוזים/ממרח שוקולד/לוטוס


ביצה להברשה

50 גרם פיסטוקים גרוסים

אבקת סוכר לפיזור


ree

אופן ההכנה:

במעבד מזון/קערת מיקסר

מערבלים יחד את כל חומרי הבצק.

מאחדים לבצק אחיד.

מחלקים ל2 חלקים מעצבים לצורת פיתה שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

בקערה מערבבים את חומרי מלית הפיסטוק לתערובת אחידה ומעט דביקה.

מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעיגול בקוטר 28 ס״מ ומקפיאים עד השימוש .


ree

ree
ree

מרדדים על משטח מקומח קלות חלק אחד של בצק לעיגול דק.

מרדדים את בצק הפיסטוק בגודל זהה לבצק הפריך.

מניחים את הבצק הפיסטוק מעל בצק הפריך ומעט מהדקים.

מפזרים שוקולד לבן קצוץ.

פורסים ל8 משולשים שווים (בסכין/גלגלת פיצה)

כל משולש לעוד משולש ביחד יש לנו 16 משולשים.

מגלגלים מהבסיס לשפיץ ליצירת רוגלך קטנים.

ממשיכים עם החלק השני של הבצקים.

מניחים בתבנית אפיה ומקפיאים חצי שעה.

מורחים ביצה טרופה מפזרים פיסטוקים קצוצים.

בנתיים מחממים תנור ל175 מעלות.

אופים 12-15 דקות או עד שהרוגלך זהובים גם בתחתית

מצננים מעט ומפדרים אבקת סוכר


ree

העוגיות נשמרות 2-3 ימים בצנצנת אטומה בטמפרטורת חדר

או בקופסא אטומה במקפיא

אפשר להקפיא לא אפוי ולאפות כשמתחשק.

תגובה אחת


orel
orel
07 באוק׳ 2022

הי חסי!

תודה על מתכונים מצויינים וטעימים!!

הכנתי את העוגיות ומישום מה אחרי האפיה הם צנחו וניהיו שטוחות. את יודעת למה?

לייק
bottom of page