מאפה שמרים שוקולד חלומי אוורירי בקיצור כל החלומות בביס אחד רק אל תפספסו את הטיפים לאיך מכינים שמרים בחורף.
המרכיבים:
תבנית 24 ס״מ
לבצק:
3 + 1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן, מנופה
1/2 כוס פחות כף (100 גרם) סוכר לבן
1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
100 גרם חמאה רכה
1 ביצה
1 חלמון
1/2 כפית מלח
3/4 כוס (180 מ״ל) חלב, בטמפ' חדר
למילוי:
300-400 גרם ממרח שוקולד אגוזים
לציפוי:
100 גרם שוקולד בלונדי מומס
כף שמן
אופן ההכנה:
בחורף לוקח לשמרים יותר זמן לתפוח האופציה לחמם את הבית ל-22-24 מעלות או להתפיח במקום חמים ליד תנור דולק (לא בתוך!)
אופציה נוספת להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית תנור (מכובה) ולהתפיח שם זה לוקח יותר מהר אבל גם חשוב במקרה הזה לשים לב שלא תהיה התפחת יתר.
בכל מקרה אל תוותרו על התפחה טובה.
1. הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים ומערבלים, כ-12-10 דקות, עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק אך עדיין נפרד מדופנות הקערה. משמנים את הבצק ומתפיחים כשעהבטמפרטורת החדר, עד להכפלת הנפח.(שימו לב בחורף לוקח יותר זמן)
2. מניחים את הבצק על משטח עבודה ומרדדים למלבן באורך 50 ס"מ וברוחב 45 ס"מ(הבצק נוח לרידוד ואין צורך לקמח. אם בכל זאת הוא מעט דביק אפשר לפזר מעט קמח על משטחהעבודה).
יוצקים מעל ממרח שוקולד ומורחים בשכבה אחידה.
4. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה והדוקה.מעבירים את הרולדה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסיםלמקפיא ל-10 דקות (כך יותר נוח לפרוס).
5. מוציאים את הרולדה מהמקפיא ופורסים ל-9 שבלולים שווים בגודלם ברוחב 4 ס״מ (ללא הקצוות). מניחים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים זה מזה (הם מאוד תופחים ולכן חשוב לא להניחבצמידות זה לזה).
אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במצב טורבו למשך 20-25 דקות.
חשוב לבדוק במרכז שהמאפה אפוי כמו שצריך.
מאפה שהותפח כמו שצריך (מספיק זמן) נאפה מעולה ולא נשאר בצקי בפנים.
מוציאים את המאפים מהתנור, מצננים כמה דקות ומורחים עליהם את ציפוי השוקולד בלונדי.
המאפה חלומי חמים
מומלץ לחמם מעט לפני הגשה.
Comments