top of page
חיפוש
  • חסי סגל

שבלולי שמרים שוקולד בציפוי בלונדי

מאפה שמרים שוקולד חלומי אוורירי בקיצור כל החלומות בביס אחד רק אל תפספסו את הטיפים לאיך מכינים שמרים בחורף.


המרכיבים:

תבנית 24 ס״מ

לבצק:


3 + 1/2 כוסות (500 גרםקמח לבןמנופה


1/2 כוס פחות כף (100 גרםסוכר לבן


1 כף (10 גרםשמרים יבשים 


100 גרם חמאה רכה 


ביצה 


חלמון 


1/2 כפית מלח


3/4 כוס (180 מ״לחלבבטמפחדר


 למילוי:

300-400 גרם ממרח שוקולד אגוזים


לציפוי:

100 גרם שוקולד בלונדי מומס

כף שמן


אופן ההכנה:

בחורף לוקח לשמרים יותר זמן לתפוח האופציה לחמם את הבית ל-22-24 מעלות או להתפיח במקום חמים ליד תנור דולק (לא בתוך!)

אופציה נוספת להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית תנור (מכובה) ולהתפיח שם זה לוקח יותר מהר אבל גם חשוב במקרה הזה לשים לב שלא תהיה התפחת יתר.

בכל מקרה אל תוותרו על התפחה טובה.


1. הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המרכיבים ומערבלים, כ-12-10 דקות, עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק אך עדיין נפרד מדופנות הקערה. משמנים את הבצק ומתפיחים כשעהבטמפרטורת החדרעד להכפלת הנפח.(שימו לב בחורף לוקח יותר זמן)


2. מניחים את הבצק על משטח עבודה ומרדדים למלבן באורך 50 ס"מ וברוחב 45 ס"מ(הבצק נוח לרידוד ואין צורך לקמחאם בכל זאת הוא מעט דביק אפשר לפזר מעט קמח על משטחהעבודה).

יוצקים מעל ממרח שוקולד ומורחים בשכבה אחידה.

4. מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה והדוקה.מעבירים את הרולדה לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכניסיםלמקפיא ל-10 דקות (כך יותר נוח לפרוס).

5. מוציאים את הרולדה מהמקפיא ופורסים ל-9 שבלולים שווים בגודלם ברוחבס״מ (ללא הקצוות). מניחים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים זה מזה (הם מאוד תופחים ולכן חשוב לא להניחבצמידות זה לזה).



אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במצב טורבו למשך 20-25 דקות.

חשוב לבדוק במרכז שהמאפה אפוי כמו שצריך.

מאפה שהותפח כמו שצריך (מספיק זמן) נאפה מעולה ולא נשאר בצקי בפנים.


מוציאים את המאפים מהתנורמצננים כמה דקות ומורחים עליהם את ציפוי השוקולד בלונדי.

המאפה חלומי חמים

מומלץ לחמם מעט לפני הגשה.



1,462 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios


bottom of page