חיפוש
  • חסי סגל

שושני שמרים קינמון טופי קרמל

עודכן: 1 באפר׳




לבצק:12 מאפים

500 גרם קמח לבן מנופה

100 גרם סוכר לבן

10 גרם שמרים יבשים

200 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר

100 גרם חמאה רכה

1 ביצה

1 חלמון

קורט מלח


למילוי:

100 גרם חמאה רכה מאוד

200 גרם סוכר חום כהה

כפית גדושה קינמון

ביצה טרופה להברשה

לטופי קרמל מלוח:


100 גרם סוכר


100 גרם שמנת מתוקה להקצפה 38% השף הלבן


20 גרם חמאה רכה


רבע כפית מלח (מומלץ מאלדון או פלור דה סל נמכר במעדניות או חניות אפיה)




 


אופן ההכנה:


מכינים טופי קרמל:


במחבת איכותית מומלץ קרמית מניחים סוכר על להבה בינונית וממתינים להמסת כל הסוכר בנתיים מחממים שמנת מתוקהבמיקרוגל כמה שניות או בסיר לטמפרטורה נעימה לא חמה מאוד.


חשוב להכין את כל המצרכים צמוד לסיר ולהשגיח (לגמרי בייבי סיטר)


ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל צבע חום בהיר מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים בזריזות בעזרת כף עץמוסיפים עוד שמנת ומערבבים (3 פעמים)


לקבלת טופי חלק מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לקרם חלק ומכבים את האש.


מעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח)


מצננים במקרר חצי שעה להתייצבות ושומרים כמה כפות בשקית זילוף לקישוט.


לבצק:

בקערת מיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק

ומערבלים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה.

הבצק נפרד מדפנות הקערה ומעט דביק.



משמנים את כדור הבצק מכסים את הקערה

ומתפיחים בטמפרטורת חדר להכפלת הנפח שעה וחצי (אפשר להתפיח לילה במקרר 6-12 שעות)


מחלקים את הבצק ל12 חלקים (80 גרם כל כדור)

מרדדים כל כדור על משטח עבודה למעין אליפסה (ראו תמונה)

מורחים מילוי בעזרת פלטה.


מחלקים בעזרת סכין או גלגלת פיצה ל3 רצועות (משאירים כמה סנטימטר לא חתוך)


קולעים צמה מ3 רצועות.




מגלגלים מהקצה למעין שושנה סגורה.

פותחים מעט את הקצוות ומניחים במנג׳ט.





ממשיכים עם כל הכדורים.

מכסים ומתפיחים שעה.

מברישים בביצה טרופה

בנתיים מחממים תנור ל170 מעלות.



מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15-20 דקות

תלוי בעוצמת התנור.

שימו לב מאפים שתפחו כמו שצריך אחרי עיצוב נאפים טוב יותר.

התפחה טובה מקצרת את זמן האפיה והמאפה מתקבל אוורירי בטירוף.



מקשטים בטופי קרמל (לא חובה)

המאפים במיטבם ביום הכנתם טריים

אפשר להקפיא ללא מילוי עד שבועיים

להפשיר כמה שעות לחמם מעט בתנור.

1,434 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול