חיפוש
  • חסי סגל

שושני שמרים שוקולד

שושני בריוש חלומיים

לסרטון הכנה לחצו כאן



12 מאפים אישיים

לבצק:

500 גרם קמח לבן מנופה

100 גרם סוכר לבן

10 גרם שמרים יבשים

180 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר

100 גרם חמאה רכה

1 ביצה

1 חלמון

רבע כפית מלח


לציפוי:

סוכר לפיזור

ביצה טרופה להברשה


למילוי:

ממרח אהוב

נוטלה/לוטוס/קינדר/קרם פטיסייר/ריבה /ממרח אגוזים




 

אופן ההכנה:

לבצק:

בקערת מיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק

ומערבלים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה.

הבצק נפרד מדפנות הקערה ומעט דביק.


משמנים את כדור הבצק מכסים את הקערה

ומתפיחים בטמפרטורת חדר להכפלת הנפח שעה וחצי (אפשר להתפיח לילה במקרר 6-12 שעות)


מחלקים את הבצק ל12 חלקים (80 גרם כל כדור)


מרדדים כל כדור על משטח עבודה למעין אליפסה (ראו תמונה)


מפזרים סוכר ומרדדים להחדרת הסוכר בבצק.


מחלקים בעזרת סכין או גלגלת פיצה ל3 רצועות (משאירים כמה סנטימטר לא חתוך)



קולעים צמה מ3 רצועות.

מגלגלים מהקצה למעין שושנה סגורה.

פותחים מעט את הקצוות ומניחים במנג׳ט.


ממשיכים עם כל הכדורים.


מכסים ומתפיחים שעה.

מברישים בביצה טרופה

בנתיים מחממים תנור ל170 מעלות.



מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15-20 דקות

תלוי בעוצמת התנור.

שימו לב מאפים שתפחו כמו שצריך נאפים טוב יותר.

התפחה טובה מקצרת את זמן האפיה והמאפה מתקבל אוורירי בטירוף.


מזלפים פנימה ממרח שבחרתם.

מפזרים אבקת סוכר ואוכלים.


המאפים במיטבם ביום הכנתם טריים

אפשר להקפיא ללא מילוי עד שבועיים

להפשיר כמה שעות לחמם מעט בתנור לזלף ממרח.





2,791 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול