top of page

שושני שמרים שוקולד

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 10 במרץ 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 15 בינו׳ 2023

שושני בריוש חלומיים

לסרטון הכנה לחצו כאן

ree


ree

12 מאפים אישיים

לבצק:

500 גרם קמח לבן מנופה

100 גרם סוכר לבן

10 גרם שמרים יבשים

180 מ״ל חלב בטמפרטורת חדר

100 גרם חמאה רכה

1 ביצה

1 חלמון

רבע כפית מלח


לציפוי:

סוכר לפיזור

ביצה טרופה להברשה


למילוי:

ממרח אהוב

נוטלה/לוטוס/קינדר/קרם פטיסייר/ריבה /ממרח אגוזים





אופן ההכנה:

לבצק:

בקערת מיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק

ומערבלים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה.

הבצק נפרד מדפנות הקערה ומעט דביק.


משמנים את כדור הבצק מכסים את הקערה

ומתפיחים בטמפרטורת חדר להכפלת הנפח שעה וחצי (אפשר להתפיח לילה במקרר 6-12 שעות)


מחלקים את הבצק ל12 חלקים (80 גרם כל כדור)


מרדדים כל כדור על משטח עבודה למעין אליפסה (ראו תמונה)

ree

מפזרים סוכר ומרדדים להחדרת הסוכר בבצק.

ree

מחלקים בעזרת סכין או גלגלת פיצה ל3 רצועות (משאירים כמה סנטימטר לא חתוך)


ree

קולעים צמה מ3 רצועות.

מגלגלים מהקצה למעין שושנה סגורה.

פותחים מעט את הקצוות ומניחים במנג׳ט.

ree

ממשיכים עם כל הכדורים.

ree

מכסים ומתפיחים שעה.

מברישים בביצה טרופה

בנתיים מחממים תנור ל170 מעלות.


ree

מכניסים את התבנית לתנור ואופים 15-20 דקות

תלוי בעוצמת התנור.

שימו לב מאפים שתפחו כמו שצריך נאפים טוב יותר.

התפחה טובה מקצרת את זמן האפיה והמאפה מתקבל אוורירי בטירוף.


מזלפים פנימה ממרח שבחרתם.

מפזרים אבקת סוכר ואוכלים.


ree

המאפים במיטבם ביום הכנתם טריים

אפשר להקפיא ללא מילוי עד שבועיים

להפשיר כמה שעות לחמם מעט בתנור לזלף ממרח.


ree


ree

תגובות


bottom of page