חיפוש
  • חסי סגל

שמרים בראוניז בלונדי פירורי קקאו

עודכן ב: ינו 28


24 שושני שמרים

לבצק:

185 מ"ל חלב בטמפרטורת החדר* (בחורף מוסיפים במידת הצורך 2-3 כפות חלב)

15 גרם שמרים טריים (שמרית) /5 גרם שמרים יבשים

75 גרם סוכר לבן

1 ביצה

2 חלמונים

500 גרם קמח לבן מנופה

100גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

חצי כפית מלח

למלית בראוניז:

200 גרם חמאה

200 גרם שוקולד מריר איכותי

200 גרם סוכר

3 ביצים

4 כפות קקאו

140 גרם קמח

רבע כפית מלח

לפיזור:

100-150 גרם שוקולד בלונדי/גולד קצוץ


ביצה להברשה

לפירורי קקאו (שטרויזל)

60 גרם חמאה מומסת

80 גרם קמח

60 גרם סוכר

קורט מלח

כף גדושה קקאו

לציפוי:

100 גרם שוקולד בלונדי מומס+ 2 כפות שמן



אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מניחים שמרים חלב וכף סוכר.

מערבבים היטב ומניחים לבצד כ15 דקות או עד להתססת השמרים (בועות קטנות) לפעמים לוקח מעט יותר

מוסיפים לקערה קמח ביצה חלמונים סוכר (מלבד החמאה והמלח)

מערבלים 4 דקות במהירות נמוכה לאיחוד הבצק (***במידה והבצק לא מתאחד מוסיפים עוד 2-3 כפות חלב) מגבירים מעטאת המהירות ומוסיפים קוביות חמאה בהדרגה עד התאחדות הבצק מוסיפים מלח

מערבלים עוד 4 דקות לבצק אחיד וחלק הנפרד מדפנות הקערה.

מוציאים את הבצק מהקערה מאחדים לכדור ומניחים בקערה משומנת קלות,

מכסים בניילון נצמד במקרר למשך לילה (8 שעות אפשר גם יותר) ניתן להתפיח שעה וחצי בטמפרטורת חדר הבצק פחותנוח לעבודה)

שימו לב:הבצק לא מאוד תופח במקרר וזה בסדר.

למלית הבראוניז:

ממיסים חמאה שוקולד בפולסים קצרים להמסה חלקה מוסיפים סוכר טורפים ומוסיפים ביצים קמח קקאו ומלח מערבביםלתערובת חלקה ומעט נוזלית.

מחלקים את הבצק ל2 חלקים

על גבי משטח מקומח מרדדים לעלה דק יחסית.

מורחים מלית בראוניז בשכבה אחידה ומפזרים שוקולד.

מגלגלים לרולדה הדוקה ומקפיאים ל10 דקות לחיתוך קל יותר.

ממשיכים עם הרולדה השניה.

מוציאים מהמקפיא ופורסים כל רולדה ל12 חלקים שווים.

מניחים בתבנית מרוחה בחמאה( או מרופדת בנייר אפייה)

מסדרים במרווחים המאפה מכפיל את עצמו באפיה ומתחבר. מכסים ומתפיחים כשעה.

מניחים בתבנית מרוחה בחמאה( או מרופדת בנייר אפייה)





מחממים תנור ל175 מעלות טורבו.

מכינים פירורים:

מאחדים את כל החומרים לפירורים ושומרים בצד.

מכסים את התבניות במגבת .

ומתפיחים במקום חמים לשעה /שעה וחצי.

עד שהבצק תפוח ומעט חמים

מברישים בביצה בעדינות לא לפגוע בנפח.

מפזרים פירורי קקאו.

מכניסים לתנור ל35 דקות או מעט יותר תלוי בעוצמת התנור.

מוציאים מהתנור ושופכים שוקולד בלונדי מומס.

השמרים טעימים ביום הכנתם אפשר להקפיא מיד ולחממם בתנור לפני ההגשה.

3523 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול