top of page
חיפוש
חסי סגל

עוגת גבינה ריבת חלב ופקאן

עודכן: 15 בינו׳ 2023

טוב אצלי בבית אין כמעט שבת אחת שתעבור בלי עוגת גבינה. לא מחכים אצלי לשבועות למרתוני עוגות גבינה .

כל שבת אני מוצאת את עצמי מחפשת את הדבר הבא .

השבוע אני במוד פרוע במיוחד והחלטתי לשלב חומרי גלם שאהובים עלי במיוחד.

פקאנים מקורמלים וריבת חלב אספרסו.

והתוצאה מושלמת חגיגית .


תבנית עגולה בקוטר 24 או 20 לעוגה גבוה יותר

לבסיס:

150 גרם ביסקוויטים טחונים דק

50 גרם אגוזי פקאן טבעיים טחונים דק

80 גרם חמאה מומסת


למלית גבינה:

5 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר

1 גבינת שמנת נפוליון (225 גרם)

1 גבינה לבנה 9 % (250 גרם)

1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)

180 גרם סוכר ( 1 כוס-2 כפות)

2 כפות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות קורנפלור

חצי צנצנת ריבת חלב מומסת

למריחה על בסיס העוגה


לקצפת ריבת חלב:

250 מ"ל שמנת מתוקה קרה

כף אינסטנט פודינג וניל

כף אבקת סוכר

2 כפות ריבת חלב


לפקאנים המקורמלים :

60 גרם סוכר

120 גרם אגוזי פקאן


לרוטב ריבת חלב קפה:


4 כפות ריבת חלב

30 מ"ל אספרסו מוכן

או 30 מ"ל מים רותחים עם כף קפה מגורען מערבבים היטב

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל160 מעלות חום עליון תחתון (לא טורבו) במרכז התנור

טוחנים במעבד מזון.ביסקוויטים ופקאן לאבקה דקה.מוסיפים חמאה מוממסת ומערבבים לתערובת אחידה

בעזרת גב של כף מהדקים היטב לתחתית התבנית המרופדת .

אופים 10 דקות מצננים מעט ומקפיאים

מורידים את טמפרטורת התנור ל150 מעלות

בנתיים מכינים מלית גבינה.

בקערה גדולה טורפים גבינות וחלמונים.

ומחצית מכמות הסוכר(80 גרם) פודינג וקורנפלור לתערובת אחידה

בקערת מיקסר יבשה מקציפים

חלבונים וסוכר לקצף יציב אך עדיין רך.

מקפלים בעדינות לתוך הגבינות ב2 מחזורים לתערובת אחידה ללא גושים

בתחתית התנור מניחים תבנית עם מים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים)

מוציאים את התבנית מהמקפיא מורחים בזהירות ריבת חלב. (ניתן לזלף)

ומוזגים מעל את מלית הגבינה.

אופים שעה ומצננים.

מצננים לילה במקרר.


לציפוי:

מקציפים שמנת מתוקה אבקת סוכר ואינסטנט פודינג וריבת חלב לקצפת יציבה מורחים או מזלפים על העוגה


לפקאנים המקורמלים :

במחבת ממיסים סוכר לקרמל בהיר מוסיפים פקאנים

מערבבים עם כף עץ ומצפים את כל הפקאן בקרמל

בזהירות מעבירים למגש מרופד בנייר אפיה ומצננים

ומקשטים את העוגה.

העוגה נשמרת 2-3 ימים במקרר

מומלץ להוציא מהמקרר 10 דקות לפני שאוכלים


טיפים לעוגת גבינה אפויה גבוה

1. כשמפרידים את הביצים השלמות חשוב להקפיד להפריד היטב שלא יהיה טיפת שומן של חלמון בחלבונים

2. חשוב שהגבינות יהיו בטמפרטורת חדר

3. אופים בתוכנית אפיה רגילה (לא טורבו)



8,086 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page