עוגיות סנדוויץ מבצק פריך וריבה וממכרות שמאוד קשה להפסיק לאכול.
מודה שזה מסוג העוגיות האהובות עלי בעולם.
רק שחשוב להקפיד על ריבה איכותית מאוד להשלמת הטעם.

לעוגיות:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
125 גרם אבקת סוכר
335 גרם קמח
50 גרם אבקת שקדים מולבנים
קורט מלח
1 ביצה
למלית:
1 צנצנת ריבה איכותית פירות יער/ פטל תות
אופן ההכנה:
בקערת מעבד מזון מניחים חמאה קמח א.סוכר מלח אבקת שקדים טוחנים בפולסים קצרים
עד לקבלת תערובת פירורית דקה מוסיפים ביצה ומערבלים בכמה פולסים בודדים עד לקבלת בצק אחיד (נזהרים לא לערבל יתר על מנת שלא נפגע בפריכות העוגיה)
מגבשים לבצק עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה במקרר.
מוציאים את הבצק הקר ומרדדים בין 2 ניירות אפיה
לעובי חצי ס"מ
קורצים עוגיות בקוטר 3 ס"מ
במחצית מהעוגיות קורצים עיגול קטן במרכז בעזרת צנטר עגול בקוטר 1 ס"מ
מקפיאים ל30 דקות
מעבירים את העוגיות לתבנית מרופדת במשטח סילפאן מחורר (לא חובה)
מפעילים תנור ל175 מעלות
אופים 10 דקות לקבלת צבע זהוב ומצננים.
מזלפים מעל כל עוגיה שלמה ריבה במרכז וסוגרים בעוגיה עם חור
* טיפ ממני :
לעוגיות פריכות מושלמות:
1. בעת עיבוד הבצק במעבד מזון מפעילים בפולסים קצרים
בצק שמעבדים יותר מידי הופך לצמיגי וקשה
2. בצק פריך אוהב קור
לא מוותרים על שלב קירור הבצק. שתורם שהעוגיה תשמור על צורה סימטרית
Comments