top of page
חיפוש
  • חסי סגל

בבקה שמרים בראוניז לוטוס פרווה

עודכן: 25 בספט׳ 2022


שלבי הכנה תמצאו כאן 👇🏻


לבצק: (תבנית עגולה בקוטר 24)

500 גרם קמח לבן מנופה

10 גרם שמרים יבשים

100 גרם סוכר

200 מ״ל מים

80 מ״ל שמן

1 ביצה

1 חלמון

חצי כפית מלח


למילוי:

צנצנת ממרח לוטוס (משאירים כמה כפות לציפוי)

100 גרם שוקולד צ’יפס מריר איכותי (או שוקולד מריר קצוץ גס)


למילוי בראוניז:

100 גרם שוקולד מריר

75 מ״ל שמן

1 ביצה

100 גרם סוכר

רבע כפית מלח

30 גרם קקאו

30 גרם קמח


לקישוט:

ממרח לוטוס מומס

שברי עוגיות לוטוס






אופן ההכנה:


בקערת מיקסר מניחים את כל המרכיבים ומערבלים במשך 10 דקות על מהירות נמוכה בינונית.

עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה ונעים ומעט דביק.

מוציאים את הבצק מאחדים לכדור משמנים מעבירים לקערה נקיה ומכסים ומתפיחים במשך שעה וחצי.


בנתיים מכינים את תערובת הבראוניז:

ממיסים שוקולד מריר בקערה בינונית לתערובת חלקה מוסיפים שמן סוכר מערבבים.

מוסיפים ביצה ומערבבים ומוסיפים קמח קקאו ומלח מערבבים בקצרה ושומרים מכוסה בצד להתייצבות.

תערובת יציבה יותר נוחה לעיצוב.


מקמחים במעט קמח משטח עבודה.

מרדדים את הבצק אחרי התפחה לעלה גדול ודק.

מורחים ממרח לוטוס בשכבה אחידה.

מורחים מעל שכבת מלית בראוניז מפזרים שוקולד צ’יפס

מגלגלים לרולדה הדוקה (במידה והממרח נוזלי מקפיאים 10 דקות לחיתוך קל)

פורסים במרכז הרולדה לכל האורך בעזרת סכין חדה ל2 רצועות ומלפפים את שתי הרצועות כך שתיווצר צורת בורג. מגלגלים את הצמה לתוך עצמה פנימה (כמו שבלול)

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים פעם נוספת שעה וחצי.




בנתיים נחממם תנור ל170 מעלות

אופים בין 30-40 דקות

בודקים במרכז העוגה בעזרת קיסם מזיזים לבדוק שהבצק מוכן במרכז.

אם לא ממשיכים לאפות (במידה והבבקה רק משחימה למעלה מניחים נייר כסף וממשיכים לאפות)


מצננים לחלוטין שומרים בכלי סגור נשמר מעולה יומיים בטמפרטורת החדר (שבועיים במקפיא)





6,691 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page