top of page
חיפוש
  • חסי סגל

גלידת חמאת בוטנים ובייגלה

עודכן: 14 ביוני 2020

לעוד שלבי הכנה ותמונות נוספות כנסו לאינסטוש


גלידת ארטיק חמאת בוטנים ובייגלה

1 תבנית אינגליש קייק חד פעמית

12-14 מקלות ארטיק (ניתן להשיג בחנויות מתמחות לאפיה או בחניות יצירה)

לבסיס :

60 גרם שוקולד לבן קצוץ/בלונדי

1 כף גדושה חמאת בוטנים

60 גרם בייגלה

קורט מלח .

4 כפות בוטנים קצוצים קלויים (לא חובה)

לגלידה חמאת בוטנים:

250 מ"ל שמנת מתוקה קרה

200 גרם חלב מרוכז

קורט מלח

2 כפות גדושות חמאת בוטנים (עדיפות של סקיפי)


לציפוי :

50 גרם שוקולד בלונדי/גולד/מקורמל

כף גדושה חמאת בוטנים

1 כף שמן

50 גרם שברי בייגלה

 

אופן ההכנה:

טוחנים בייגלה במעבד מזון לפירורים גסים.

במקביל ממיסים בקערה שוקולד לבן ומוסיפים לו חמאת בוטנים ומלח. מוסיפים לקערה את השברי הבייגלה ובוטנים.

מערבבים לתערובת אחידה.

מהדקים בתבנית אינגליש קייק. מהדקים היטב לתבנית לשכבה אחידה והדוקה.

מקפיאים .

ובנתיים מכינים את הגלידה .

בקערת מיקסר מקציפים.

שמנת מתוקה לקצפת יציבה מאוד.

מוסיפים חלב מרוכז חמאת בוטנים ומלח

מקפלים לתוך הקצפת לקבלת קרם אחיד .

יוצקים לתבנית מיישרים

ומקפיאים 3-4 שעות (אפשר יותר)


מכינים את הציפוי:


ממיסים שוקולד בפולסים קצרים מוסיפים חמאת בוטנים ושמן מערבבים לתערובת חלקה.

מוסיפים שברי בייגלה.

מוזגים ומיישרים על הגלידה הקפואה.

ומקפיאים שוב לשעה.

מוציאים מהמקפיא ונועצים מקלות גלידה במרווחים קטנים .

מחלצים את הגלידה מהתבנית

מיישרים קצוות בעזרת סכין חדה .

ופורסים בין המקלות.

ומגישים מיד.

או שומרים במקפיא עד ההגשה.




לשאלות ומענה מהיר תלחצו כאן

10,854 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page