top of page
חיפוש
  • חסי סגל

חיתוכיות בסגנון קראסון שקדים

אחד המאפים האהובים עליי בגרסה ביתית משגעת

תחתית בצק עלים בלונדיז שוקולד לבן שקדים וציפוי קרם שקדים זה באמת מטורף כמו שנשמע.

לסרטון אופן ההכנה תקליקו כאן

תבנית בקוטר 20*20


לבסיס בצק עלים מהיר ביתי

אפשר להשתמש עם בצק עלים קנוי.


115 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות


קורט מלח


1 כפית סוכר


175 גרם קמח לבן ( 4|1 1 כוסות)


60 מ"ל מים קרים מאוד (מומלץ מי קרח)



לבלונדיז:

100 גרם חמאה מומסת


150 גרם סוכר חום בהיר (3/4 כוס)


רבע כפית מלח


1 ביצה


1 חלמון


140 גרם קמח לבן( 1 כוס)


80 גרם שוקולד לבן קצוץ דק

30 גרם שקדים קלויים קצוצים (טבעיים או מלוחים)


לציפוי קרם שקדים:


40 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים)


40 גרם חמאה רכה מאוד


40 גרם סוכר


קורט המלח


1 כף קמח או  קורנפלור


1 ביצה


לפיזור:


100 גרם שקדים פרוסים

אבקת סוכר לקישוט



אופן ההכנה:

את שאריות הבצק ניתן להקפיא לפעמים הבאות


במיקסר (אפשר גם ידני) מניחים חמאה קמח מלח וסוכר.

מעבדים בפולסים קצרים מאוד. עד לקבלת פירורים דקים.

מוסיפים מים מפעילים עוד 2-3 פולסים

עוצרים את המיקסר מאחדים ידנית הבצק לא נראה אחיד יש בו גושי חמאה וזה בסדר. תיזהרו מעיבוד יתר זה סוד המאפה.


ועוטפים את הבצק ומעבירים למקרר לשעה.


מחממים תנור ל200 מעלות

מרדדים בצק עלים למלבן גדול יותר מקוטר התבנית.

מניחים על נייר אפיה מניחים מעל עוד נייר אפיה ועוד תבנית שתשמש כמשקולת (שהבצק עלים לא יתנפח)


אופים את הבצק 15-20 דקות עד שהבצק אפוי וזהוב ממש. אם יש צורך מוסיפים זמן ובודקים.

מצננים מעט ובעזרת סכין לחם משוננת פורסים ריבוע בקוטר התבנית.

מכניסים את ריבוע הבצק לתוך התבנית.



מערבבים את חומרי הקרם שקדים ושומרים בצד.

ובנתיים מכינים בלונדיז.

מורידים את טמפרטורת התנור ל175 מעלות.


בקערה מערבבים חמאה סוכר מלח מוסיפים ביצה וחלמון טורפים לתערובת אחידה מוסיפים קמח.

טורפים בקצרה ומוסיפים שוקולד ושקדים מערבבים

ויוצקים על הבצק האפוי.



משטחים ויוצקים עוד שכבת קרם שקדים.





מפזרים שקדים פרוסים.

אופים במשך 20-25.

מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

מגישים טרי או שומרים בקופסא אטומה יום/יומיים


13,441 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page