top of page
חיפוש
  • חסי סגל

חלות בסגנון אמריקאי

עודכן: 15 בינו׳ 2023

חלות שאופים בתבנית אובלית.

פעם ראשונה שנתקלתי בחלות הגבוהות והמרשימות האלה היו ברחובות ברוקלין נויורק בימי שישי החלונות ראווה עמוסים בחלות מהסוג הזה בכל הגדלים.

מיד הבנתי שזה צורה של תבנית שגם משנה את מרקם החלה שגורמת לה לקבל אוויריות מדהימה.

טיפים לחלות תוכלו למצוא בפוסט חלות ממליצה לכם בחום לקרוא כאן.


4 תבניות אובליות* לחלות בקוטר 8 ס״מ

כל רצועה שוקולת 130 גרם

לבצק:

1 ק״ג קמח לבן מנופה (ממליצה על קמח שטיבל )

2 כפות שמרים יבשים

120 מ״ל שמן קנולה

100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)

500 מ״ל מי ברז פושרים (אם הבצק יבש מוסיפים מים באיטיות כמו שרשום בטיפים)

כף מלח

3 כפות שמן זית (בסוף הלישה )


לציפוי:

1 ביצה

קורט סוכר

קורט מלח

כף מים


שמן לשימון המשטח לפי הצורך.


שומשום לציפוי


 

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר מניחים קמח סוכר ושמרים.

מערבלים כמה דקות לאוורור.

מוסיפים שמן ומים בהדרגה תוך כדי ערבול.

עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.

והבצק רך ( אם הבצק מעט יבש מוסיפים כל פעם כף מים)

מערבלים על מהירות בינונית 8 דקות (שימו סטופר)

מוסיפים כף מלח ושמן זית ומערבלים עוד 4 דקות.

משמנים בנדיבות את הבצק.

מניחים בקערה ומתפיחים כשעה וחצי.(בקיץ מספיק שעה)

כשהבצק מוכן מורידים נפח ומעבירים אותו למשטח עבודה.

מחלקים לכדורים שווים. (או שוקלים כל כדור 120 גרם)

על משטח משומן.

מניחים לכדורים לנוח 10 דקות.

ומרדדים כל חלק לרצועה ומגלגלים לרצועה בינונית.

וקולעים (קלעתי חלה מ4 רצועות)

מניחום בתוך התבנית המשומנת.

מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.



מכניסים רק לתנור חם מאוד.

מתפחים במשך 45-עד שעה.

במזג אוויר חם מתפיחים 30 דקות.

עד שהחלות תפוחות.

מערבבים את הביצה עם המלח סוכר ומים.

ומורחים בעדינות על החלה.

נזהרים לא לפגוע בנפח החלה.

מפזרים שומשום.

מכניסים לתנור החם.

ומורידים את טמפרטורת התנור ל190 מעלות

מתחילים ב20 דקות תלוי בעוצמת התנור .

החלות מוכנות שהן זהובות גם בתחתית

ויש ריח משגע בבית.

מוציאים מהתבנית מצננים בעדיפות על רשת.




7,199 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page