top of page

חלת שקדים ודבש

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 13 בספט׳ 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 14 בספט׳ 2023

 

ree

1 חלה גדולה (פלוס 2-3 חלות קטנטנות)


500 גרם קמח לבן מנופה


10 גרם שמרים יבשים


225 מ״ל מים


60 מ״ל שמן


40 גרם דבש


75 גרם סוכר


1 ביצה


כפית מלח


ree


לציפוי: ביצה טרופה


שקדים מולבנים פרוסים


לממרח:

50 גרם טחינה

50 גרם דבש

3 כפות אבקת שקדים או אגוזים טחונים דק


לסירופ דבש:

125 מ״ל מים

60 גרם סוכר

2 כפות דבש


ree


אופן ההכנה:


בקערת מיקסר עם וו לישה .מניחים קמח, שמרים, סוכר מים ביצה ודבש ושמן, אחרי כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית


מוסיפים מלח  לשים 12 דקות. הבצק דביק.

ולא צריך להוסיף קמח,זה סוד החלה.

מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים את הבצק.

מכסים במגבת את הקערה ומתפיחים שעה.

אפשר להתפיח לילה במקרר.


מערבבים את כל מרכיבי הממרח ושומרים בצד.

ree



מסיר קטן מניחים מים דבש וסוכר על אש נמוכה עד שהסוכר נמס ומצננים.


ree

מקמחים משטח עבודה.

מחלקים את הבצק ל4 חלקים כל כדור שוקל 160-170 גרם. מרדדים כל חלק לאליפסה מורחים ממרח.

מגלגלים לרולדה מהדקים היטב

ומכינים את 3 הכדורים הנוספים.

קולעים לחלה מתפיחים שעה.

ree


מברישים בביצה מפזרים שקדים פרוסים

אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות טורבו.

אופים 25 דקות או עד שהחלה אפויה וזהובה.

מברישים מיד בסירופ בנדיבות.

מצננים מעט ומפדרים באבקת סוכר.

3 תגובות


michal.o.cohen
18 בספט׳ 2023

הבצק מעולה ...

יצאה חלה מדהימה...

תודה רבה ושנה טובה 🌼

לייק

Shiri Be
Shiri Be
13 בספט׳ 2023

נראה מושלם!

האם יכול לעבוד ללא סירופ או שיהיה יבש?

חוששת שיהיה מתוק מדי לארוחת חג

לייק
Shiri Be
Shiri Be
16 בספט׳ 2023
בתשובה לפוסט של

הכנתי לפי המתכון עם הממרח והסירופ, יצא מדהים וכולם שיבחו

תודה רבה

לייק
bottom of page