top of page
חיפוש
  • חסי סגל

חלת תפוח בדבש

עודכן: 22 בספט׳ 2022

ראש השנה מתקרב אלינו בצעדי ענק.

הכנתי חלת תפוח בדבש מושלמת שלגמרי תגנוב את ההצגה במרכז שולחן החג המשפחתי.



חלת תפוח בדבש

2 תבניות בקוטר 28 ס״מ (לא חובה לאפות בתבנית)


ק״ג קמח לבן מנופה

2 כפות שמרים יבשים

120 מ״ל שמן קנולה

100 גרם סוכר לבן (חצי כוס)

2 כפות דבש

500 מ״ל מי ברז פושרים (אם הבצק יבש קורב בעיקר בחורף)

כף מלח (20 גרם)



1 ביצה להברשה

2 תפוחים אדומים פינק ליידי


למילוי התפוחים אחרי אפיה:

4-5 כפות דבש


לזיגוג אחרי אפיה:

כף דבש + חצי כפית מים


 


אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו לישה .

מניחים קמח שמרים סוכר שמן דבש מים.

אחרי כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית

מוסיפים מלח בודקים שהבצק רך ונעים ונפרד מדפנות הקערה.

אם הבצק מעט יבש מוסיפים כף שתיים של מים.

הוספת המים תלויה במזג אוויר ובסוגי קמח.

לשים במיקסר עוד כ7 דקות .

מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים את הבצק.

מכסים במגבת את הקערה ומתפיחים שעה.

לתפוחים:

חותכים כל תפוח בחלק העליון מרוקנים את פנים התפוח בעזרת כף קפיצית קטנה/כפית קטנה מדידה מטפטפים כמה טיפות מיץ לימון על התפוחים שלא ישחירו.

ומניחים בצד. (סרטון הכנה בקישור)

מחלקים את הבצק ל9 כדורים (90 גרם)

ו7 כדורים קטנים (45 גרם)

מכדררים לכדורים חלקים.

מחממים תנור 190 מעלות.

משמנים את התבנית ומניחים את התפוח במרכז.

מסדרים סביב התפוח את כדורי הבצק בתמונה.

ממשיכים עם התבנית השניה.

מתפיחים 40-60 (לא פחות)דקות מכוסה בטמפרטורת החדר.

מכניסים לתנור שחומם מראש חשוב מאוד


מברישים בביצה ומכניסים לתנור.

אופים במשך 20-25 דקות או עד שזהוב ואפוי.

מוציאים מהתנור מזגגים בציפוי הדבש.

מצננים ומוזגים דבש בתוך התפוח.

החלה במיטבה ביום ההכנה.

אפשר להקפיא ללא זיגוג הדבש והתפוח עטופה היטב.

מפשירים ומחוממים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות

10 דקות ומגישים.


לסרטונים נוספים ושלבי הכנה הקליקו כאן


לרכישת המצרכים בלינק המצורף 👇🏻


7,037 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page