לסרטון שלבי הכנה לחצו פה
תבנית אינגליש קייק אורך 30 ס״מ
לתחתית:
120 גרם שקדים טבעיים קלויים קצוצים גס
לטופי קרמל:
150 גרם סוכר
75 גרם חמאה
75 מ״ל מים
חצי כפית מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד חלב צ’יפס או שוקולד חלב קצוץ
לפיזור:
שקדים קלויים קצוצים
מעט מלח מאלדון/אטלנטי לפיזור
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות קולים שקדים 10 דקות ומצננים.
קוצצים ומפזרים בתחתית התבנית ושומרים בצד.
בנתיים מכינים טופי קרמל:
שימו לב הטופי דורש השגחה צמודה,
טורפים ללא הפסקה עם כף עץ.
בסיר קטן/קלחת על אש בינונית/גבוה
מניחים חמאה מים,מלח וסוכר ומביאים לרתיחה.
ברגע שיש בועות חזקות מתחילים לערבב ללא הפסקה עד לקבלת טופי חום בהיר (דומה לצבע חמאת בוטנים)
לוקח סביבות 6-8 דקות.
זה מתחיל להלבין ולהצטמצם ולאט לאט מתקרמל.
מסירים מהאש ומוזגים בזריזות מעל השקדים הקצוצים.
משטחים ומצננים 5 דקות ומפזרים שוקולד חלב מכסים וממתינים השוקולד ימס מחום הקרמל.
משטחים את השוקולד הנמס מפזרים שקדים קצוצים ומלח.
מקפיאים 10 דקות.
מחלצים מהתבנית ושוברים לחתיכות או פורסים עם סכין חדה מאוד.
שומרים במקרר או במקפיא.