top of page

לחמניות פרצל שום (או משה בתיבה)

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 16 במאי 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 17 במאי 2022


ree



20 לחמניות פרצל שום נקניק


500 גרם קמח

10 גרם שמרים יבשים

3 כפות סוכר

כף אבקת שום (לא חובה)

כפית מלח

50 מ״ל שמן זית או שמן רגיל

300 מ״ל מים

מיני נקניקיות צמחיות (או בשריות)


למי סודה:

חצי ליטר מים

3 כפות אבקת סודה לשתיה


להברשה:

ביצה טרופה

כפית שום גבישי

מלח גס לפיזור


להברשה אחרי אפיה שמן זית



אופן ההכנה:

בקערת המיקסר עם וו לישה.

לשים את כל המרכיבים  לקבלת בצק חלק הנפרד מדפנות הקערה,ולשים 12 דקות במהירות נמוכה.

מוצאים מהקערה משמנים מכל הצדדים מכסים ומתפיחים במשך שעה.

מחממים תנור ל180 מעלות

אחרי התפחה מחלקים ל20 חלקים שווים


ree


ree


ree

על משטח משומן מעט מרדדים כל כדור לאליפסה

מקפלים מ2 הצדדים, מניחים נקניקיה ומגלגלים.

מתפיחים 15 דקות

בנתיים מרתיחים מים בסיר מוסיפים סודה לשתיה.

מכניסים בזהירות את הלחמניות (3-4 בכל סבב)

סופרים 15 שניות ומוצאים מהמים


ree

ומניחים על תבנית אפיה. מורחים ביצה ושום מפזרים מלח גס

אופים בתנור שחומם מראש ל15-20 דקות או עד שהמאפים זהובים גם בתחתית.

מברישים בשמן זית

ree

תגובות


bottom of page