top of page
חיפוש
  • חסי סגל

מאפה שקדים ותפוחים מקורמלים

עודכן: 11 בספט׳ 2023

אוהבים קרואסון שקדים?

השילוב עם תפוחים מקרומלים יוצא מדהיםם

אם כן אתם פשוט תעופו על המאפה המטורף הזה

מסוג המאפים שהכי גונבים את ההצגה בחג

בסוף המתכון רשמתי.טיפים איך ממירים לפרווה.

וטיפים לאחסון נכון.

את המאפה הכנתי עם בצק עלים מצונן של שמרית מהמקרר. ולא ברור איך לא חשבו עליו קודם כזה קל ופשוט מוכרים אותם בסופר במקרר (ולא במקפיא) אין צורך להפשיר ככה שהכי פשוט וקל לשלוף ולהכין.




למאפה:

1 חבילת בצק עלים מצונן של שמרית מהמקרר


לקרם שקדים:

80 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים)

80 גרם חמאה רכה מאוד

80גרם סוכר

קורט המלח

2 כפות קורנפלור

1 ביצה


לתפוחים המקורמלים:

2 תפוחים ירוקים קלופים (רצוי מזן גרני סמיט)

4 כפות סוכר

10 גרם (כף חמאה)


ביצה טרופה להברשה לפני אפיה

שקדים פרוסים

אבקת סוכר לפיזור


אופן ההכנה:


מכינים את קרם השקדים:

מערבבים את כל המצרכים במעבד מזון לממרח חלק (אפשר גם לערבב טוב ידני)

מעברים לשקית זילוף ושומרים במקרר


לתפוחים המקורמלים:

במחבת מקפיצים תפוחים סוכר וחמאה על אש בינונית עד שהתפוחים מקורמלים. 3-4 דקות מצננים.

מחממים תנור ל200 מעלות טורבו


פותחים את בצק על נייר אפיה

מורחים או מזלפים קרם שקדים בשליש המרכי

חותכים את 2 השלישים בצדדים לרצועות וקולעים לצורת צמה בשתי וערב.(ראו תמונה)




מורחים ביצה מפזרים שקדים פרוסים

אופים 15 דקות או עד שהמאפה זהוב גם בתחתית

מצננים מעט ומפזרים אבקת סוכר.


המאפה נשמר בטמפרטורת חדר ממוזגת (יומיים)

לקבלת מאפה פרווה ניתן להחליף בקרם שקדים ובתפוחים בנטורינה.

הפוסט בשיתוף שמרית



5,493 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page