top of page
חיפוש
  • חסי סגל

מאפה שקדים תפוחים ממכר

עודכן: 1 באוק׳ 2022


לבצק עלים מהיר :


115 גרם חמאה קרה מאוד (מומלץ להקפיא לפני) חתוכה לקוביות


קורט מלח


1 כפית סוכר


175 גרם קמח לבן ( 4|1  1 כוסות)


60 מ"ל מים קרים מאוד (מומלץ מי קרח)


למלית קרם שקדים:


40 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים)


40 גרם חמאה רכה מאוד


40 גרם סוכר


קורט המלח


כף קורנפלור


1 חלמון



1 תפוח (לא חובה) פרוס לפרוסות דקות (חצי עיגול)


ביצה טרופה להברשה

50 גרם שקדים פרוסים

אבקת סוכר לקישוט

 

אופן ההכנה:

טיפ חשוב:

לפני שמתחילים להצלחת המאפה מאוד חשוב להקפיד על חמאה קרה מאוד מאוד,לא בטוחים? תקפיאו את החמאה,

במזג אוויר חם לקרר את הבצק בין לבין (אם מרגיש לכם שהבצק רך מאוד)


בקערת מעבד מזון או מיקסר מניחים חמאה קמח מלח וסוכר.


מעבדים בפולסים קצרים מאוד. עד לקבלת פירורים דקים.


מוסיפים מים עושים עוד 2-3 פולסים


עוצרים את המעבד מזון/מיקסר, מאחדים ידנית הבצק לא נראה אחיד יש בו גושי חמאה וזה בסדר לא ממשיכים לערבב.

ועוטפים את פירורי הבצק ומעבירים למקרר 1-2 שעות. או לילה במקרר אפשר גם להקפיא את הבצק עד חודש.


לקרם שקדים:

מערבבים בקערה את על המרכיבים לקבלת קרם אחיד.

מכסים ושומרים במקרר עד השימוש.





אופציה:

מקפלים את הבצק על גבי משטח מעט מקומח.

מקפלים (ראו סרטון) וחוזרים על הפעולה 5 פעמים.

הבצק עצמו מעולה ממש גם בלי הקיפולים.

אני אוהבת לקפל לקבלת עוד פריכות ועלים.

מקררים שעה.

מחלקים את הבצק ל2



מרדדים כל חלק (את החלק השני שומרים במקרר)למלבן ארוך ומגלגלים לרולדה הדוקה מאוד. פורסים את רולדת הבצק לפרוסות דקות.




מפזרים סוכר על משטח העבודה.

מרדדים כל שבלול למעין אליפסה.




מניחים כפית קרם שקדים ופרוסת תפוח וסוגרים ומהדקים בקצוות בעזרת האצבעות.


מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה את כל מה שהכנו ומקפיאים לעוד חצי שעה (אפשר יותר)

בנתיים מחממים תנור ל190 מעלות.

מברישים בביצה מפזרים פרוסות שקדים.

אופים בתנור שחומם מראש (חשוב!)

במשך 15-20 דקות או תלוי בעוצמת התנור.

עד שהמאפים אופים וזהובים אפילו שחומים גם בתחתית.




5,648 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page