top of page

מאפה שקדים תפוחים ממכר

  • תמונת הסופר/ת: חסי סגל
    חסי סגל
  • 29 בספט׳ 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 1 באוק׳ 2022

ree

לבצק עלים מהיר :


115 גרם חמאה קרה מאוד (מומלץ להקפיא לפני) חתוכה לקוביות


קורט מלח


1 כפית סוכר


175 גרם קמח לבן ( 4|1  1 כוסות)


60 מ"ל מים קרים מאוד (מומלץ מי קרח)


למלית קרם שקדים:


40 גרם אבקת שקדים (שקדים מולבנים טחונים)


40 גרם חמאה רכה מאוד


40 גרם סוכר


קורט המלח


כף קורנפלור


1 חלמון



1 תפוח (לא חובה) פרוס לפרוסות דקות (חצי עיגול)


ביצה טרופה להברשה

50 גרם שקדים פרוסים

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

טיפ חשוב:

לפני שמתחילים להצלחת המאפה מאוד חשוב להקפיד על חמאה קרה מאוד מאוד,לא בטוחים? תקפיאו את החמאה,

במזג אוויר חם לקרר את הבצק בין לבין (אם מרגיש לכם שהבצק רך מאוד)


בקערת מעבד מזון או מיקסר מניחים חמאה קמח מלח וסוכר.


מעבדים בפולסים קצרים מאוד. עד לקבלת פירורים דקים.


מוסיפים מים עושים עוד 2-3 פולסים


עוצרים את המעבד מזון/מיקסר, מאחדים ידנית הבצק לא נראה אחיד יש בו גושי חמאה וזה בסדר לא ממשיכים לערבב.

ועוטפים את פירורי הבצק ומעבירים למקרר 1-2 שעות. או לילה במקרר אפשר גם להקפיא את הבצק עד חודש.


לקרם שקדים:

מערבבים בקערה את על המרכיבים לקבלת קרם אחיד.

מכסים ושומרים במקרר עד השימוש.


ree
ree



אופציה:

מקפלים את הבצק על גבי משטח מעט מקומח.

מקפלים (ראו סרטון) וחוזרים על הפעולה 5 פעמים.

הבצק עצמו מעולה ממש גם בלי הקיפולים.

אני אוהבת לקפל לקבלת עוד פריכות ועלים.

מקררים שעה.

מחלקים את הבצק ל2

ree


מרדדים כל חלק (את החלק השני שומרים במקרר)למלבן ארוך ומגלגלים לרולדה הדוקה מאוד. פורסים את רולדת הבצק לפרוסות דקות.

ree


ree

מפזרים סוכר על משטח העבודה.

מרדדים כל שבלול למעין אליפסה.


ree

ree

מניחים כפית קרם שקדים ופרוסת תפוח וסוגרים ומהדקים בקצוות בעזרת האצבעות.


ree

מניחים על מגש מרופד בנייר אפיה את כל מה שהכנו ומקפיאים לעוד חצי שעה (אפשר יותר)

בנתיים מחממים תנור ל190 מעלות.

מברישים בביצה מפזרים פרוסות שקדים.

ree

אופים בתנור שחומם מראש (חשוב!)

במשך 15-20 דקות או תלוי בעוצמת התנור.

עד שהמאפים אופים וזהובים אפילו שחומים גם בתחתית.




תגובה אחת


adi8975
03 באוק׳ 2022

היי חסי,לאחר הלישה של הבצק את מקררת אותו שעה ואז מקפלת? והאם בין קיפול לקיפול את גם שולחת לקירור או שמקפלת חמש פעמים ואז מקררת שעה נוספת?!

לייק
bottom of page