top of page
חיפוש
  • חסי סגל

מגנום שוקולד דאבל לוטוס

עודכן: 15 בינו׳ 2023




לבראוניז:

50 גרם שוקולד מריר מומס

40 מ״ל שמן

קורט מלח

50 סוכר

1 ביצה L

35 גרם קמח

5 גרם קקאו (כפית)

2 כפות גדושות ממרח לוטוס (לשיוש)


לגלידה:

100 גרם שוקולד מריר איכותי

250 מ״ל קרם קוקוס* (לא מי קוקוס)

אפשרות:שמנת מתוקה/צמחית

כפית קפה מגורען (לא חובה)


לציפוי:

  1. צנצנת לוטוס

  2. 200 גרם שוקולד מריר +70 גרם חמאת קקאו

  3. פירורי עוגיות לוטוס (2-3 עוגיות)


 

אופן ההכנה:

לבראוניז:

מחממים תנור ל175 מעלות (חום עליון תחתון)

מניחים בקערה שוקולד מומס שמן סוכר מלח ושמן טורפים לתערובת חלקה מוסיפים ביצה טורפים ומוסיפים קמח וקקאו. מוסיפים ממרח לוטוס וטורפים בקצרה ממש. מעבירים לשקית זילוף

מזלפים בתחתית מעט מתערובת הבראוניז בתחתית התבניות.

אופים 10 דקות בדיוק ומצננים.



מכינים את הגלידה:

פרווה:

מקררים את פחית/מכל הקרם קוקוס לילה קודם.

פותחים את הפחית ומפרידים בעזרת כף את הנוזל לקרם (המים צפים) להקצפה משתמשים רק בקרם הנוקשה ולא בנוזל.

מחממים במיקרוגל בפולסים קצרים 75 מ״ל מי קוקוס עם 100 גרם שוקולד מריר וקפה מערבבים לתערובת חלקה ושומרים בצד.

מקציפים קרם קוקוס במיקסר לקרם אחיד (זה לוקח יותר זמן הקצפה מקצפת רגילה)

תלוי בסוג הקרם ובחברה.

מקפלים לתוך תערובת השוקולד.

להכנה עם שמנת מתוקה/קצפת צמחית

מחממים 75 מ״ל שמנת מתוקה ושוקולד מריר.

175 מ״ל הנותרים מקציפים לקצפת רכה.

ומקפלים לתוך קרם השוקולד.

התערובת נוזלית וזה בסדר.

מכניסים מקלות לתוך תבנית הארטיק.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף.

מוזגים שכבה מעל הבראוניז האפוי ומקפיאים כמה שעות או עד שקפוא לחלוטין.



לציפוי

ממיסים חמאת קקאו במיקרוגל 2-3 דקות

מוסיפים שוקולד מריר קצוץ מערבבים לתערובת שוקולד מבריקה,

אם יש צורך מחממים עוד כמה שניות ומעבירים לכוס צרה.

מחממים את הצנצנת לוטוס במיקרוגל (שימו לב צריך להסיר את כל מכסה נייר הכסף לפני החימום)

טובלים את הגלידות הקפואות.

מקפיאים כמה דקות וטובלים מחצית (אפשר לטבול את כל הארטיק)

בשוקולד המומס ומקשטים בפירורי עוגיות.

ושומרים במקפיא.







7,390 צפיות3 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page