top of page
חיפוש
  • חסי סגל

מיני פאי פקאן אישיים

פאי פקאן זו חולשה זה אחד מהמתכונים הראשונים שהכנתי ותמיד אהבתי. הפעם הכנתי גרסה קטנטנה עם תוספת שמשדרגת ומאזנת את מתיקות הפאי שווה לכם ממש לנסות.

תבנית שקעים למאפינס

12 יחידות משומנת היטב בחמאה רכה


לבצק פריך:


150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


75 גרם אבקת סוכר


210 גרם קמח


גרידה מחצי תפוז (לא חובה אבל משדרג בטירוף ומומלץ)


קורט מלח


1 ביצה


כף חלב קר



למלית פקאן:


100 גרם חמאה


150 גרם סוכר חום ככה


50 גרם דבש


רבע כפית מלח


120 מ״ל שמנת מתוקה


200 גרם אגוזי פקאן קלוייים וקצוצים גס



לציפוי לטופי קרמל (לא חובה) מתכון כאן


 


אופן ההכנה:


בקערה מעבד מזון/מיקסר מניחים את כל רכיבי הבצק ומעבדים לבצק אחיד. בכמה פולסים קצרים.


מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה לבצק אחיד.


עוטפים ומקררים שעה.


מחלקים את הבצק ל2 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה על משטח מקומח.

קורצים 6 עוגיות בקוטר יותר גדול בקוטר השקעים.

מקפידים שהשקעים יהיו משומנים היטב.

מרדדים את הבצק השני וקורצים עוד 6 עוגיות.


מקפיאים חצי שעה מינימום (אפשר גם יותר)


בנתיים מכינים את מלית הפקאן:


קולים את הפקאן בתנור 170 מעלות במשך 10 דקות .


ובסיר קטן מניחים חמאה סוכר מלח ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה ל5 דקות עד שנוצר רוטב חלק וקרמלי.


מוסיפים את הפקאנים הקצוצים ומערבבים מצננים 10 דקות

בעזרת כף מכניסים לתוך השקעים הקפואים.






מכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות ל15-20 דקות או עד שהשוליים של הפאי אפויים וזהובים (תלוי בעוצמת התנור אני אופה עלטורבו) כל תנור מתנהג אחרת שמים טיימר ובודקים.

מחלצים בעזרת סכין בדפנות רק שמצטנן לחלוטין.



משאריות הבצק שנותרו אפשר להכין עוגיות פריכות.

4,475 צפיותתגובה 1

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page