top of page
חיפוש
  • חסי סגל

עוגיות שיבולת שועל פקאן טופי קרמל

עודכן: 15 בינו׳ 2023




לעוגיות 20 עוגיות 10 עוגיות סנדוויץ

לבצק:

100 גרם שמן קוקוס בטמפרטורת חדר או 100 גרם חמאה רכה

150 גרם סוכר חום בהיר (3/4 כוס)

קורט מלח

1 ביצה L

100 גרם קמח לבן/כוסמין

100 גרם קווקר להכנה מהירה

80 גרם אגוזי פקאן או מלך קצוצים דק מאוד


לטופי קרמל:

90 גרם מייפל טבעי (1/4 כוס)

90 גרם סילאן טבעי (1/4 כוס)

125 גרם טחינה גולמית/ממרח שקדים/אגוזים טבעי (1/2 כוס)



אופן ההכנה:

בקערה מניחים שמן קוקוס או חמאה רכה סוכר ומלח וטורפים עם מטרפה/מרית לקרם חלק מוסיפים ביצה וטורפים שובלקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה.

מוסיפים קמח וקווקר ופקאן מערבבים לבצק אחיד ומעט דביק.

מניחים בין 2 ניירות אפיה ומרדדים לעלה דק.

ומקפיאים 30-60 דקות.

מסירים את נייר אפיה.

קורצים עוגיות בקוטר 5 ס״מ.



לטופי קרמל:

במחבת מניחים טחינה מייפל וסילאן על להבה בינונית נמוכה מערבבים בעזרת כף עץ.

2-3 דקות ולא יותר מערבבים לאיחוד וחימום קצר בלבד.

מתקבל רוטב טופי.

מעבירים לכלי נקי מכסים ומצננים חצי שעה במקרר.




מחממים תנור ל175 מעלות.

מחלצים את העוגיות ומניחים בתבנית עוגיות.

הבצק שנותר מאחדים מרדדים וקורצים שוב.

אופים 10-12 דקות או עד לקבלת עוגיות זהובות גם בתחתית.

מהבצק שנותר מרדדים וקורצים עוד עוגיות.

מצננים לחלוטין את העוגיות האפיות. ומזלפים על מחצית מהעוגיות ממרח טופי קרמל וסוגרים בעוד עוגיה ליצירת עוגיותסנדוויץ.




שומרים בקופסא אטומה.


למתכון באינסטגרם:




26,713 צפיות5 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page