top of page
חיפוש
  • חסי סגל

עוגיות מושלמות ב3 טעמים



אז לפני שמתחילים:

יש לנו 3 סוגי עוגיות כל אחת בפני עצמה מדהימההה

אפשר להכין את כולן או לבחור סוג אחד או 2.

אז איך מכינים מראש?

מכינים את העוגיות ומקפיאים

את המילויים אפשר גם להקפיא או לשמור עד 3 ימים במקרר.את הקראנץ׳ גם אפשר להקפיא.

מפשירים כמה שעות לפני שמרכיבים.

העוגיות נשמרות בטמפרטורת חדר אחרי המילוי 3-4 ימים.




לעוגיות:

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

125 גרם אבקת סוכר

340 גרם קמח לבן

50 גרם אבקת שקדים מולבנים

קורט מלח

2 חלמונים


אופן ההכנה:


בקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה מניחים חמאה קמח א.סוכר מלח אבקת שקדים טוחנים בפולסים קצרים


עד לקבלת תערובת פירורית דקה מוסיפים חלמונים ומערבלים בכמה פולסים בודדים עד לקבלת בצק אחיד.(נזהרים לאלערבל יתר על מנת שלא נפגע בפריכות העוגיה)



מחלקים את הבצק ל2 חלקים ומרדדים כל חלק

בין 2 ניירות אפיה.

לעובי חצי ס"מ. קורצים עוגיות בקוטר 7 ס״מ (או בגודל שאתם בוחרים)

מחממים תנור ל175 מעלות

מקפיאים ל30 דקות אפשר ליותר.

מחלצים את העוגיות שקרצנו ומניחים על תבנית מרופדת במשטח סילפאט קונים בחנויות מתמחות. (לא חובה) מכניסים לתנור שחומם מראש(את העוגיות הקפואות חשוב)



אופים 10 דקות לקבלת צבע זהוב  ומצננים.




משאריות הבצק שנותרו מרדדים שוב וקורצים עוד עוגיות.


 

למילויים:

קרם שוקולד לבן פיסטוק:

75 גרם שוקולד לבן

75 גרם שמנת מתוקה

30 גרם מחית פיסטוק


לקראנץ׳:

30 גרם שוקולד לבן מומס

15 גרם פייטה

15 גרם פיסטוקים גרוסים

15 גרם מחית פיסטוק

קורט מלח




קרם שוקולד לוז פרלינה:

75 גרם שוקולד חלב

75 גרם שמנת מתוקה

30 גרם פרלינה (ממרח נוגט)


לקראנץ׳:

30 גרם שוקולד חלב מומס

15 גרם פייטה

15 גרם אגוזי לוז קצוצים (קלויים)

15 גרם מחית פרלינה

קורט מלח



טופי קרמל מלוח:

100 גרם סוכר

100 גרם שמנת מחוממת

רבע כפית מלח

25 גרם חמאה רכה


לקראנץ׳:

30 גרם שוקולד גולד/בלונדי מומס

15 גרם פייטה

15 גרם אגוזי פקאן קצוצים דק (עדיפות לקלויים)

15 גרם מחית שקדים או פרלינה

קורט מלח




אופן הכנת הקרם(פיסטוק ושוקולד חלב)

ממיסים במיקרוגל או בבן מארי שוקולד ושמנת מתוקה (לוקח בערך דקה וחצי בפולסים)

מערבבים לקרם חלק ומוסיפים את המחית.

מכסים ושומרים במקרר שעה או עד שהמילוי יציב.


לטופי קרמל:

אופן ההכנה:

במחבת איכותית מומלץ קרמית מניחים סוכר על להבה בינונית וממתינים להמסת כל הסוכר.

חשוב! לא מערבבים בכלל את הסוכר עד שהוא לא נמס לחלוטין ומתחיל להתקרמל.


מחממים שמנת מתוקה במיקרוגל כמה שניות או בסיר לטמפרטורה נעימה לא חמה מאוד.

חשוב להכין את כל המצרכים צמוד לסיר.


ברגע שהסוכר נמס ומתחיל להתקרמל והופך לצבע חום בהיר מוסיפים שמנת מתוקה בהדרגה ומערבבים בזריזות בעזרתכף עץמוסיפים עוד שמנת ומערבבים (3 פעמים)

לקבלת טופי חלק מוסיפים חמאה ומלח מערבבים לקרם חלק ומכבים את האש.

מעבירים את הרוטב לכלי נקי (זהירות זה רותח)

מצננים במקרר חצי שעה להתייצבות.

הטופי נשמר במקרר עד שבוע.


אופן הכנת הקראנץ׳: (כל הקרנצ׳ים)

מערבים את כל המצרכים יחד לתערובת אחידה ושומרים בצד.


להרכבה:

מזלפים ממרח ומניחים קראנץ מפורר וסוגרים.


הצעת הגשה למשלוח מנות או מתנה:





5,437 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page