top of page
חיפוש
  • חסי סגל

עוגיות קינמונים פקאן

עוגיות במרקם שבין עוגת שמרים לבצק עלים משגעות

טיפ שלי תקפידו על הוראות הכנת הבצק וקירור הבצק.

לעבוד מהר ובחדר ממוזג.


20-22 עוגיות


לבצק:


350 גרם קמח תופח


או 2 וחצי כוסות קמח רגיל+2 כפיות אבקת אפיה


150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


1 מכל שמנת חמוצה (200 מ״ל) 15%


4 כפות אבקת סוכר


למילוי:

75 גרם חמאה רכה

3 כפות סוכר חום כהה

חצי כפית קינמון

קורט מלח


50 גרם פקאנים טבעיים קצוצים



אופן ההכנה:


במעבד מזון/קערת מיקסר עם וו גיטרה.


מערבלים יחד קמח תופח (או קמח ואבקת אפיה)

אבקת סוכר,חמאה חתוכה לקוביות ומערבלים לפירורים דקים,מוסיפים שמנת חמוצה ומערבלים ממש בקצרה לגושי בצק. לא לבצק אחיד.

הבצק לא מאוד אחיד וזה בסדר.



מחלקים ל2 חלקים מעצבים לצורת פיתה שטוחה. עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעה במקרר.


מערבבים את חומרי המילוי לממרח אחיד.

מחממים תנור ל175 מעלות טורבו.


מרדדים כל חלק אחד על משטח מעט מקומח למלבן דק.

מורחים את מלית הקינמון מפזרים פקאן ומגלגלים לרולדה הדוקה. (אם הבצק התחמם ומידי דביק מכניסים למקפיא ל10 דקות ואז פורסים) אחרי שפרסנו מעצבים מעט לצורה עגולה.מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפיה.





אופים 15-17 דקות

עד שהעוגיות זהובות גם בתחתית.


שומרים 2-3 ימים בצנצנת סגורה (נחטף קודם😉)

אפשר לשמור עוגיות לא אפויות במקפיא

לאפות קפואות בתנור שחומם מראש מתי שמתחשק



4,995 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page