top of page
חיפוש
  • חסי סגל

עוגיות שוקולד צ’יפס בצק אחד 4 סוגי עוגיות

עודכן: 27 באוג׳ 2023

תגידו אתם?

יש יותר כיף מלקבל משלוח מנות מפנק כזה?

עוגיות שוקולד צ’יפס לכל המשפחה?

טעמים שכולם אוהבים ובאופן כללי אין אבל אין כמו עוגיות שוקולד צ’יפס העוגיות הכי מפנקות שיש.

ביס מושלם




לבצק:

200 גרם חמאה רכה 100גרם סוכר לבן 200 גרם סוכר חום כהה

רבע כפית מלח 2 ביצים 340 גרם קמח

1 כפית סודה לשתייה (חשוב להקפיד על כפית מדידה)

רבע כפית אבקת אפיה


לתוספות: (אם רוצים לוותר על תוספת מכפילים תוספת אחרת או משלשים)

אפשר לוותר על תוספות האגוזים בעוגיות (להוסיף שוקולד במקום)


  1. 100 גרם שוקולד צ’יפס + 50 גרם אגוזי לוז

  2. 100 גרם שוקולד צ’יפס לבן + 50 גרם פיסטוקים

  3. 100 גרם שוקולד צ’יפס חלב+100 גרם עדשים

  4. 100 גרם שוקולד בלונדי+50 גרם פקאן




לפני שמתחילים:

8 טיפים לעוגיות שוקולד צ’יפס מושלמות

1.שוקלים את המרכיבים או מודדים בכוסות מדידה

2.סודה לשתיה מודדים בכפית מדידה (פחות מידי סודה לשתיה או יותר מידי משפיעים מאוד על מרקם העוגיה ועל טעם העוגיה)


3.קירור הבצק תורם מאוד לטעם העוגיות (מינימום שעתיים עד 36 שעות מכוסה במקרר)


4. אופים בתנור חם (מחממים מראש) עוגיות שהוכנסו לתנור לא חם מספיק.משטטחות.


5.אופים עוגיות 10-12 דקות גג (העוגיות לא נראות אפויות במרכז) וממשיכות להתייצב בקירור.


6.העוגיות יוצאות פאדג׳יות במרכז,רוצים עוגיות פריכות יותר? מוסיפים עוד 5 דקות אפיה.


7.אפשר לשמור עוגיות שוקולד צ’יפס (לא אפיות) במקפיא (חודש) אופים כשמתחשק בתנור שחומם מראש (אופיםעוגיות קפואות ישירות מהמקפיא)


8. עוגיות שוקולד צ’יפס לפעמים מעבדות צורה עגולה בתנור. אם רוצים עוגיות עגולות מאוד, מיד בסיום האפיה מניחים סביב העוגיה קןרצן עוגיות גדול יותר מקוטר העוגיות. ומסובבים (העוגיה מתעגלת) זה עובד רק עם עוגיה חמה מאוד.


 


אופן ההכנה:

להדגשת טעם האגוזים בעוגיות מומלץ לקלות בתנור.

מניחים בתבנית (כל אגוז בחלק אחר בתבנית)

פיסטוקים.פקאן ואגוזי לוז.

מכניסים לתנור שחומם ל170 מעלות ל8-10 דקות ומצננים.

קוצצים ושומרים בצד.


מכינים את בצק העוגיות:



בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה 2 סוגי סוכר ומלח לתערובת אוורירית במשך 2-3 דקות בין לבין מנקים את דפנות הקערה. ומוסיפים ביצה וממשיכים לערבל לקבלת תערובת תפוחה.

מוסיפים קמח אבקת אפיה וסודה לשתיה מערבבים בקצרה ממש לאיחוד. (ערבוב יתר פוגם במרקם העוגיה)

מכסים ומקררים שעתיים (אפשר 24 שעות הבצק רק משתבח)


להרכבה:

מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים (אפשר לשקול את כל הבצק וחלק ל4 חלקים)



לכל חלק בצק מוסיפים תוספת (שומרים קצת תוספות לפיזור על העוגיה לפני האפיה)

מערבבים לאיחוד ויוצרים כדורים (50 גרם לעוגיה)



מערבבים לאיחוד ויוצרים כדורים (50 גרם לעוגיה)

מפזרים תוספות מעל העוגיה.

מקפיאים 10 דקות (אפשר יותר ראו טיפים)



אופים בתנור שחומם מראש (חשוב) ל175 מעלות

10-12 דקות



טיפ לעוגיות סימטריות בגודלן.






23,853 צפיות3 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page