top of page
חיפוש
  • חסי סגל

עוגיות שוקולד צ'יפס מוגזמות

עודכן: 15 בינו׳ 2023

טוב זה התחיל בזה שהשבוע אחד הילדים בבית ביקש (בעצם ביקשה) יותר נכון דרשה!

אמא תכיני לנו עוגיות שוקולד צ'יפס הרבהה זמן לא הכנת (צודקת!!!) גם לי התחשק רק לא בדיוק היה לי למי לבקש.

נכנסתי למטבח ואמרתי אם כבר עוגיות שוקולד צ'יפס שיהיו נוטפות שוקולד.

ולאיזון נשתמש בקמח כוסמין שמעניק עומק וטעם לעוגיה(לא חובה)

מה שעושה את העוגיות למאוד מוגזמות זה הפרלין שוקולד הפתעה שדחפתי פנימה. הוא זה ששיחק תפקיד מרכזי.

כל עוגיית שוקלד צ'יפס שתכינו מעכשיו תראה חיוורת לעומתה.

כשהקטנה (שהתחביב שלה זה לאכול שוקולד ביום יום ) חזרה הביתה טעמה ואמרה אמאא כמה שוקולד וזה טעיםם...

אם בא לכם עוגיות מוגזמות כאלה חשוב להשתמש בפרלין שוקולד מריר 60%.





לעוגיות: 12 עוגיות גדולות


200 גרם חמאה רכה מאוד

100 גרם סוכר לבן

200 גרם סוכר חום כהה דביק

2 ביצים l בטמפרטורת חדר

300 גרם קמח כוסמין לבן/או קמח לבן

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית מלח דק (לא לוותר)

200 גרם שוקולד ציפס איכותי / שוקולד מריר קצוץ גס

מאוד אוהבת את קליבו

מלח פלור דה סל / אטלנטי לפיזור

12 פרלינים ורד הגליל או קליבו שוקולד חלב

 

אופן ההכנה:


1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה 2 סוגי סוכר במהירות בינונית.

עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים ביצים ומקציפים למרקם חלק. מנקים את דפנות הקערה ומוסיפים

קמח מלח ואבקת סודה לשתיה. מערבלים כמה שניות לאיחוד בלבד. מוסיפים את השוקולד הקצוץ.

מערבבים עד שהם נטמעים.


2. מחלקים את הבצק ל12 יחידות שוות בגודלן

משטחים מניחים פרלין שווה וסוגרים לכדור שלם.

ממשיכים עם יתר העוגיות.

מקפיאים לחצי שעה אפשר עד שבועיים.

מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים העוגיות.

3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל175 מעלות

אופים 12 דקות בדיוק!





טיפים:

1.אפשר להחליף מחצית מהשוקולד לשוקולד חלב

2. חשוב לקרר את העוגיות המרקם שלהם משתבח

3.לעוגיות מושלמות חשוב להשתמש בשוקולד איכותי.

4. את הפרלינים אפשר לקנות בחניות מתמחות

כמו מר קייק או קוק סטור.

5.אין לכם פרלינים תוסיפו עוד 100 גרם שוקולד לתערובת או לזלף שוקולד מריר או חלב לתוך תבנית מיני שקעים כמו פה👇🏻

לשלבי הכנה סרטונים בסטורי תעקבו כאן גם לשאלות עדיפות לשאול באינסטגרם👇🏻 https://www.instagram.com/





7,192 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page