top of page
חיפוש
  • חסי סגל

עוגת גבינה אלפחורס

עודכן: 15 בינו׳ 2023


ללא ספק העוגה שתגנוב לכם את ההצגה בחג.

ספק עוגה ספק קינוח.

השילוב של שוקולד לבן בעוגות גבינה מושלם.

השוקולד הלבן גורם לעוגה להפוך לקרמית במיוחד.

אפשר כמובן להכין ללא קישוט האלפחורס.



עוגה עגולה בקוטר 18/20ס״מ


לבסיס:

100 גרם ביסקוויטים טחונים דק

50 גרם קוקוס

70 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר חום כהה

5 כפות ריבת חלב ( למריחה מעל בסיס ביסקוויטים)


למלית גבינה:

500 גרם גבינה לבנה9%

1 מיכל שמנת חמוצה

150 גרם סוכר (3/4 כוס)

3 ביצים

2 כפות קורנפלור

100 גרם שוקולד לבן

60 מ"ל קרם קוקוס/שמנת מתוקה


לקצפת ריבת חלב

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 250 מ"ל קרה

1 כף סוכר

1 כף פודינג וניל

2 כפות ריבת חלב


לציפוי.

רבע כוס קוקוס

ריבת חלב מומסת

מיני אלפחורס לקישוט. (ראו מתכון בקישור)

 

אופן ההכנה:


לבסיס:

מחממים תנור ל160 מעלות (לא טורבו)

טוחנים ביסקוויטים קוקוס וסוכר חום כהה. במעבד מזון לפירורים טחונים דק. מוסיפים חמאה מומסת.

ומערבבים לקבלת פירורים לחים.

מהדקים לתחתית התבנית.

אופים 10 דקות מצננים.

ומורחים 5 כפות ריבת חלב על הבסיס האפוי. ומקפיאים עד לסיום הכנת המלית.

ממניכים את חום התנור ל140 מעלות.

למלית:

מחממים במיקרוגל/ בן מארי

שוקולד לבן קצוץ .קרם קוקוס /שמנת מתוקה

בקערה טורפים (לא מקציפים )

גבינה לבנה . שמנת חמוצה סוכר. וביצים

מוסיפים קורנפלור וטורפים לתערובת אחידה וללא גושים מוסיפים את תערובת השוקולד לבן .

ומערבבים לתערובת אחידה .

מוזגים מעל הבסיס הקפוא.

ומכניסים לתנור לשעה ורבע .

מצננים את העוגה במקרר ללילה.


לציפוי:

מקציפים שמנת מתוקה קרה סוכר פודינג וניל וריבת חלב לקצפת יציבה. ומעבירים מחצית מכמות הקצפת לשקית זילוף. מהשנותר בעזרת פלטה מדורגת מורחים על פני העוגה בשכבה אחידה.

משחררים את העוגה מהתבנית.

מורחים מסביב העוגה ריבת חלב ומדביקים מיד קוקוס

מזלפים מסביב לעוגה קצפת ריבת חלב.

עוגה נשמרת 3 ימים במקרר מומלץ להוציא מהמקרר 15 דקות לפני ההגשה.


לכל השלבים כנסו לאינסטגרם.

השלבי הכנה ישמרו בהייליסט.





17,822 צפיות2 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page